Leefbaar Rotterdam wil ouderenroof hard aanpakken

woensdag 06 mei 2015 Leestijd: 1 min.

Michael van Elck pic /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

woensdag 06 mei 2015 Leestijd: 1 min.

Vandaag komt Leefbaar Rotterdam met een stappenplan met 20 actiepunten om ouderenroof in haar stad tegen te gaan. Een paar weken geleden reageerde raadslid Michel van Elck op de uitzending van De Monitor over ouderenroof.

Teun zocht het raadslid – en bedenker van het plan - Van Elck vorige week op en vroeg hem naar de inhoud van zijn voorstel:

Het gebruik van het waarschuwingsregister – een register waar zorgverleners die de fout zijn ingegaan opgeschreven worden – is niet verplicht. Net als een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor zorgmedewerkers die bijvoorbeeld bij een thuiszorginstelling werken. Het is dus afhankelijk van de regelgeving van de gemeente en het beleid van de instelling of alle zorgmedewerkers goed gescreend worden. Zo kan het voorkomen dat iemand die veroordeeld is bij de ene instelling gemakkelijk bij een andere instelling weer aan de slag kan.

Hoe het kan misgaan als de gangen van een medewerker niet worden nagegaan ziet u komende zondag 10 mei in De Monitor, NPO 2, 22:35 uur.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Ouderenroof
Verkenning Research Opnames Uitzending

96 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Naar schatting zijn 30.000 ouderen jaarlijks het slachtoffer van financieel misbruik of van financiële uitbuiting. Worden ouderen wel voldoende beschermd tegen stelende zorgmedewerkers, ogensc...
Alles over dit onderzoek