Krijgt Haye (18) zijn bijbaantje terug na fout bij het UWV?

vrijdag 29 april 2016 Leestijd: 1 min.

Haye van de Pas & Bram Winnubs /

Evita Bloemheuvel

editor

@Evita Bloemheuvel

vrijdag 29 april 2016 Leestijd: 1 min.

‘Hij is een goede werknemer die snel leert, er altijd is en overal ingezet kan worden.’ Zo omschreef Bram Winnubs, vestigingsmanager Plus, zijn oud-werknemer Haye van de Pas (18). Met grote teleurstelling moest de jongen zijn ontslag indienen bij de supermarkt na een fout bij het UWV. Haye lijkt zijn baantje voor niks te hebben opgezegd en de grote vraag is nu of zijn bijbaantje nog terug kan krijgen?

Haye heeft Cystic Fibrose, een longaandoening ook wel bekend als taaislijmziekte. Op dit moment gaat Haye nog naar school en hij zou daarnaast graag een paar uur in de week als vakkenvuller willen werken. Door het UWV is geconstateerd dat Haye duurzaam geen arbeidsvermogen heeft. Maar met zijn bijbaan van een paar uur per werk laat de 18-jarige zien dat hij nu nog arbeidsvermogen heeft. De uitkeringsinstantie raadde hem daarom af te werken omdat hij dan het risico zou lopen zijn Wajong-uitkering in de toekomst te verliezen. Een fout, zo geven zij zelf later toe. De Monitor ging met Haye mee om zijn bijbaantje terug te vragen. Kijk hier hoe dat afloopt:

Uitzending

Komende zondag 1 mei is het hele verhaal van Haye van de Pas te zien in onze uitzending over Werken met een beperking. Wil je reageren op dit onderwerp? Meld het ons via: tip insturen.

Lees meer over

Werk en inkomen Werken met een beperking
Verkenning Research Opnames Uitzending

137 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Evita Bloemheuvel

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Een belangrijk speerpunt van deze wet is om méér mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. In dit dossier onderzoeken we ...
Alles over dit onderzoek