Kom naar Zwolle naar de Monitor Meeting over het klimaatconflict!

dinsdag 13 november 2018 Leestijd: 1 min.

Monitor Meeting / Wim Kluvers

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl

dinsdag 13 november 2018 Leestijd: 1 min.

De Monitor organiseert op woensdag 12 december in samenwerking met Club Cele in Zwolle een Monitor Meeting over het klimaatconflict. Bijna alle gemeenten willen in de toekomst alleen nog maar duurzame energie gebruiken, maar als duidelijk wordt dat er soms pijnlijke maatregelen genomen moeten worden, dan blijken de klimaatdoelen vaak moeilijk haalbaar.

In maart dit jaar maakten we de uitzending Klimaatconflict in de Polder  over de dilemma’s die gepaard gaan met de duurzame plannen van gemeenten. Om in de toekomst energieneutraal te worden, zijn er vaak grote oppervlakten aan zonnepanelen en windmolens nodig, maar veel bewoners verzetten zich hiertegen. Hoe halen de gemeenten dan toch hun klimaatdoelen?

Op woensdag 12 december gaat Teun van de Keuken over deze vraag in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en (lokale) politici. De Monitor Meeting: klimaatconflict begint om 20.00 uur en zal plaatsvinden in de Rabo Foyer van Schouwburg Odeon in Zwolle. 

Monitor Meetings

De Monitor Meetings worden georganiseerd naar aanleiding van een uitzending van het KRO-NCRV televisieprogramma De Monitor. Rondom een actueel thema wordt een gesprek gefaciliteerd tussen burgers en betrokkenen. Een gesprek waarbij gekeken wordt naar de oorzaken van de problemen, maar ook naar de mogelijke oplossingen. De basis voor het gesprek is ons onderzoek en onze (televisie- en online) reportages. We hopen dat de Meetings bijdragen aan ontmoeting en gesprek, en mogelijk ook aan het vinden van oplossingen en alternatieven.

lees ook: Woningtekort Ede: ‘In Utrecht adviseren ze mensen om hier maar te gaan wonen’ vrijdag 02 november

De Monitor is een journalistiek platform van KRO-NCRV dat maatschappelijke kwesties aankaart met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. De kwesties gaan over onderwerpen waar iedereen in Nederland wel eens mee te maken heeft, zoals zorg, werk, veiligheid, onderwijs, duurzaamheid en wonen. De Monitor zoekt hierbij naar weeffouten in de wet- en regelgeving, fouten waar burgers mee geconfronteerd kunnen worden. 

Aanwezig zijn?

Wil jij meepraten met de Monitor Meeting over het klimaatconflict, of gewoon aanwezig zijn? Meld je aan via de onderstaande link! Aanmelden is gratis.

Meld je hier aan

Locatie

Rabo Foyer Schouwburg Odeon

Adres

Blijmarkt 25, Zwolle

Datum

12 december 2018

Tijd

20.00 - 21.30

Lees meer over

Algemeen Monitor Meetings
Verkenning Research Opnames Uitzending

1 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Anne Mae van Tilburg Redacteur
Anne Mae van Tilburg studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tussendoor liep ze stage bij De Monitor. Daarbij werd ze meteen gegrepen door het onderzoek naar aardbevingsschade in Groningen. Bij De Monitor ging ze dan ook niet meer weg. Na het behalen van haar master ging ze aan de slag als researcher. Daar beet ze zich vast in onderwerpen zoals bomenkap en duivelsuitdrijvingen bij kinderen.
Lees verder
@annemaevt

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor Meetings worden georganiseerd naar aanleiding van een uitzending van het KRO-NCRV televisieprogramma De Monitor. Rondom een actueel thema wordt een gesprek gefaciliteerd tussen burgers e...
Alles over dit onderzoek