Kom naar De Monitor Meeting

dinsdag 05 december 2017 Leestijd: 1 min.

De monitor meeting / KRO-NCRV

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

dinsdag 05 december 2017 Leestijd: 1 min.

De Monitor gaat het land in. In december zal voor het eerst een ontmoeting georganiseerd worden omtrent een onderwerp dat centraal gestaan heeft in De Monitor. Presentator Teun van de Keuken gaat op dinsdag 12 december in gesprek met wijkverpleegkundigen, zorginstellingen, lokale politici en mantelzorgers over ons dossier Zorg in de Wijk. Deze eerste De Monitor Meeting zal in het Arsenaaltheater in Vlissingen worden gehouden. In navolging van deze avond zullen er in 2018 Meetings worden georganiseerd in het land over diverse onderwerpen die bij De Monitor aan de kaak zijn gesteld.

De thema’s die wij onderzoeken spelen vaak een belangrijke rol in het leven van burgers. Naast dat we online en op televisie een platform bieden om deze thema’s te onderzoeken, willen we ook in gesprek met jullie. En dat gaan de dus doen door het organiseren van thema-avonden waarin we ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek laten gaan. Om problemen aan te bespreken en op de kaart te zetten, maar ook om met elkaar te praten over mogelijke oplossingen. Samen kijken we naar fragmenten uit de uitzending en bespreken die. Herkennen we ons in de verhalen? Wat vinden we van deze thematiek?

Ouderzorg

En ons eerste thema gaat over de wijkzorg, waar we al een uitzending over gemaakt hebben. Het gaat er al weken over in de Tweede Kamer. Nederland vergrijst. Mede op initiatief van de overheid blijven ouderen langer thuis wonen en wordt het aantal plekken in verzorgingshuizen sterk afgebouwd. Er is echter ook een groot tekort aan wijkverpleegkundigen en het ziet ernaar uit dat dit de komende vijf jaar alleen maar erger zal worden.

Is dit systeem houdbaar? Kunnen we als samenleving nog wel zorg dragen voor onze ouderen op een manier die betaalbaar is en menselijk tegelijk? Of is de ouderenzorg onuitvoerbaar geworden?

Zeeland

In veel regio’s in Nederland waar een grote groep ouderen woont, is dit een urgent thema. Zo ook in de Zeeland. En daarom zal daar onze eerste De Monitor Meeting daar plaatsvinden. Hoe is de wijkzorg hier geregeld? Waar lopen de Zeeuwse ouderen en verzorgers tegenaan? Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn en aan dit gesprek deel te nemen. Omdat je ervaringen hebt die gehoord moeten worden. Of mee kunt denken over een oplossing. Of gewoon omdat je het interessant vindt wat anderen erover te zeggen hebben.

De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.30 uur en je kunt je hier aanmelden. De toegang is gratis.

Lees meer over

Algemeen Monitor Meetings
Verkenning Research Opnames Uitzending

1 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor Meetings worden georganiseerd naar aanleiding van een uitzending van het KRO-NCRV televisieprogramma De Monitor. Rondom een actueel thema wordt een gesprek gefaciliteerd tussen burgers e...
Alles over dit onderzoek