Kom je in de problemen door de Basisregistratie Personen?

zondag 03 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2016-01-04 om 20.03.16 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zondag 03 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Deze week leggen we de laatste hand aan ons onderzoek Onderwijs. De basisschoolleraar gaat steeds meer gebukt onder toenemende druk. Onderwijspersoneel kent het hoogste percentage burn-out klachten: ruim één op de vijf mensen heeft daar last. Hoe kan dit en wat zijn de gevolgen? Meer lees je hier.

'Gesjoemel tijdens het keukentafelgesprek'

Nadat een tipgever ons vertelde dat hij vermoedt dat er werd gesjoemeld met het indiceren van de zorg tijdens het keukentafelgesprek, spraken we een voormalig zorgcoördinator die vanwege het commerciële belang stopte met haar werk. Wij komen graag in contact met mensen die in de zorg werken en ons meer kunnen vertellen over hoe onafhankelijk het keukentafelgesprek is. Mailen kan naar: tip insturen.

Steeds dieper in de schulden

Is er nog een uitweg als je flink in de schulden zit? Waar kan je aankloppen en wie kan je op welke mnanier helpen? We hebben gezien dat mensen die geen schuldhulpverlening krijgen, nog lang op de blaren moeten zitten. Ook kregen we veel tips van mensen die door hun bewindvoerder juist verder de schulden in zijn geholpen. Bewindvoerders laten op hun beurt weten dat zonder aanpassing van het gedrag van de schuldenaren, er soms ook geen oplossing is.

Wij zijn op zoek naar mensen die verder in de knel komen door bewindvoerders die hen juist zouden moeten helpen. Heb je ervaring met bewindvoerders die je alleen maar verder in de problemen brengen? Meld het ons via tip insturen.

Kafkaëske toestanden

Voor ons onderzoek Digitaal Doolhof spraken we meerdere mensen die door een fout in een digitaal systeem flink in de problemen kwamen. Ze liepen soms duizenden euro's mis. We zijn nog steeds op zoek naar meer voorbeelden. Kom je in de problemen door de Basisregistratie Personen of door een andere overheidsdienst? Laat het ons weten! Mail: tip insturen.

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek