Oproep Meld je aan om erbij te zijn

Kom donderdag 26 september naar de Monitor Meeting in Zoetermeer over het woningtekort

zaterdag 21 september 2019 Leestijd: 1 min.

Monitor Meeting / Wim Kluvers

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl

zaterdag 21 september 2019 Leestijd: 1 min.

De wachttijden voor Zoetermeerders op de (sociale) woningmarkt zijn lang. De vraag is groot. Geen betaalbaar huur- of koophuis kunnen vinden na je afstuderen, scheiding of andere (onverwachte) gebeurtenis. Niet kunnen doorstromen naar een eengezinswoning of seniorenwoning. Noodgedwongen wonen op een vakantiepark. Meld je hier aan om mee te praten tijdens de Monitor Meeting in het Forum in Zoetermeer.

Op donderdag 26 september gaat debatleider Natasha Taylor in gesprek met politieke, bestuurlijke en commercieel deskundigen. We ontvangen gemeenteraadslid Hilbrand Nawijn, bestuurders en directeuren van de wooncoöperaties Vestia en de Goede Woning en makelaars in de vrije sector zoals van vastgoed management Van ’t hof Rijnland.

Ook sociaal maatschappelijke organisaties zoals het Meerpunt, Jongeren Informatiepunt, Humanitas, Buurtwerk en de ouderenadviseurs zullen vanuit hun praktijkervaring kritische vragen stellen. Aan de orde komen vragen als wat te doen als je geen woning kan vinden en thuis moet blijven wonen of op straat dreigt te komen, omdat er te weinig betaalbare woningen beschikbaar zijn. Hoe kan dit tekort worden opgelost? En welke alternatieven zijn er?

Monitor meeting bijwonen?

Je mag als bezoeker luisteren, maar zeker ook meepraten tijdens deze Monitor Meeting over de woningnood in Zoetermeer. De Monitor Meeting is voor iedereen vrij toegankelijk.         

Hier kunt u een gratis toegangsbewijs downloaden. De Monitor Meeting begint om 18.30 uur in de commissiezaal van het Forum, begane grond.

Locatie: Bibliotheek / Forum Zoetermeer

Adres: Stadhuisplein 1, Zoetermeer

Datum: 26 september 2019

Aanvang: 18.30

Lees meer over

Algemeen Monitor Meetings
Verkenning Research Opnames Uitzending

1 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Anne Mae van Tilburg Redacteur
Anne Mae van Tilburg studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tussendoor liep ze stage bij De Monitor. Daarbij werd ze meteen gegrepen door het onderzoek naar aardbevingsschade in Groningen. Bij De Monitor ging ze dan ook niet meer weg. Na het behalen van haar master ging ze aan de slag als researcher. Daar beet ze zich vast in onderwerpen zoals bomenkap en duivelsuitdrijvingen bij kinderen.
Lees verder
@annemaevt

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor Meetings worden georganiseerd naar aanleiding van een uitzending van het KRO-NCRV televisieprogramma De Monitor. Rondom een actueel thema wordt een gesprek gefaciliteerd tussen burgers e...
Alles over dit onderzoek