Kijk terug: ouderenroof & discriminatie worden niet serieus genomen

zondag 29 maart 2015 Leestijd: 1 min.

image /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zondag 29 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Kijk onze uitzending van 29 maart terug.

Ouderenroof

De zussen Roelien en Elsbeth tipten ons over een wel heel verontrustend verhaal. Hun 87-jarige moeder heeft thuiszorg nodig, onder ander voor het aan- en uittrekken van haar steunkousen. Na enige tijd vermoeden de dochters dat de thuishulp niet alleen zorg komt verlenen, maar ook geld uit de portemonnee van hun moeder steelt. Bewijzen kunnen ze het alleen niet.

In overleg met de politie plaatsen ze een camera en wat blijkt, hun vermoeden klopt. Een uitgemaakte zaak zou je zeggen, helaas verloopt het anders. Het Openbaar Ministerie seponeert de zaak tot verbazing van Roelien en Elsbeth. Hoe kan dat? Waarom is het zo lastig om deze stelende thuiszorgmedewerker te vervolgen? Komt dit vaker voor? En kan de zorgmedewerker nu gewoon doorwerken en wellicht volgende slachtoffers maken?

Bekijk hier het onderzoek.

Discriminatie

En heeft aangifte doen van discriminatie wel zin? Gerrit krijgt geen baan vanwege zijn hiv-besmetting. Hij nam het gesprek stiekem op en deed aangifte. Maar er gebeurde verder niets… Hoe kan dat? Hoe gaat Nederland om met de aanpak van discriminatie?

Bekijk hier het onderzoek.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Ouderenroof
Verkenning Research Opnames Uitzending

96 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Naar schatting zijn 30.000 ouderen jaarlijks het slachtoffer van financieel misbruik of van financiële uitbuiting. Worden ouderen wel voldoende beschermd tegen stelende zorgmedewerkers, ogensc...
Alles over dit onderzoek