Kijk reportage 1 terug: discriminatie

maandag 09 maart 2015 Leestijd: 0 min.

Gerrit /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 09 maart 2015 Leestijd: 0 min.

We openen dit onderzoek met onze eerste reportage over discriminatie. In deze reportage vertellen we het verhaal van Gerrit.

Gerrit solliciteerde als vrijwilliger bij het Respijthuis, een plek waar mensen tijdelijk opgenomen worden als hun mantelzorger overbelast raakt. Tijdens het sollicitatiegesprek vertelt Gerrit over zijn hiv-besmetting omdat er gevraagd werd waarom hij is afgekeurd voor een reguliere baan.

Gerrit wordt aangenomen en kan de maandag erop beginnen. Maar dan wordt hij maandagochtend gebeld met de mededeling dat hij alsnog niet hoeft te komen vanwege zijn hiv-besmetting. De werkgever laat weten nog geen ‘beleid’ te hebben ontwikkeld hoe ze met hiv om moet gaan. Ook zou er besmettingsgevaar zijn.

Oproep

Heeft u ervaring met discriminatie? Laat het ons weten. E: demonitor@kro-ncrv.nl of bel 035-6719794.

Lees meer over

Werk en inkomen Discriminatie
Verkenning Research Opnames Uitzending

Discriminatie

Uitzending

Maandag 17 februari in De Monitor NPO2 om 22:15 uur: Je contract wordt niet verlengd nadat je je baas vertelt dat je zwanger bent. Of je wordt na de bevalling in een lagere functie gezet. Het zijn vormen van zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer. Het mag niet van de wet, maar het gebeurt wel. Hoe kan het dat dit anno 2020 nog steeds gebeurt?

Deel jouw ervaring 27 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 17 februari 2020 om 22:15  NPO2

115 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Je bent zwanger. Yes! Na de zware eerste maanden vol misselijkheid en vermoeidheid voel je je nu goed. Maar helaas blijf je niet lang op die roze wolk zitten.
Alles over dit onderzoek