Kijk reportage 1 terug: de nieuwe zorgwet

woensdag 25 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Aeden plaat /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

woensdag 25 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Hoe de zorgconsulent geld verdient aan hulpbehoevende mensen dankzij de nieuwe zorgwet.

Het kabinet heeft het zorgsysteem sinds januari ingrijpend gewijzigd. Ouderen moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen en ook voor mensen met een beperking is ‘zelfstandigheid’ het sleutelwoord. Traplift nodig? Of een verhoogd toilet? Dan moet u volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) sinds januari bij de gemeente aankloppen. Dat iedere gemeente de toegang tot ondersteuning op zijn eigen manier organiseert, maakt het indienen van een hulpaanvraag er niet eenvoudiger op.

In deze uitzending over de zorgconsulent onthulden we dat Aedenzorg geld verdient over de ruggen van hulpbehoevende mensen. Zogenaamd `onafhankelijke ´ adviezen over bijvoorbeeld een traplift of een verhoogd toilet, blijken helemaal niet onafhankelijk omdat Aedenzorg exclusieve afspraken heeft met bedrijven.

Dat wordt niet gemeld en de zorgconsulent strijkt ook nog provisie op over over de verkoop. Het gekleurde advies kost ook nog eens 54 euro. Nietsvermoedend betaalt de hulpbehoevende burger dus geld voor het advies van een verkoper.

Lees meer over

Gezondheid en zorg De Nieuwe Zorgwet
Verkenning Research Opnames Uitzending

59 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Traplift nodig? Of een verhoogd toilet? Dan moet u volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) sinds januari bij de gemeente aankloppen. We duiken in de wereld van de nieuwe zorgwet. Ziet u...
Alles over dit onderzoek