Oproep Kantoortuin

Kantoorwerk na corona: Kunnen we wel anderhalve meter afstand houden van collega's?

vrijdag 27 maart 2020 Leestijd: 1 min.

Werknemer met Corona-masker aan het werk op kantoor / Jukrachai Inthidech - Getty Images

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

vrijdag 27 maart 2020 Leestijd: 1 min.

Hoe de nabije toekomst is durft niemand te voorspellen maar er komt een moment dat zij die thuis moeten werken weer naar kantoor moeten. Maar durf je dat nog wel? Of maak je je zorgen over de hygiëne en dus je veiligheid?

De eerste week thuiswerken was even wennen maar de tweede week heb je hopelijk een manier gevonden die voor je werkt. Als het bevalt ben je blij want dat thuiswerken is nog niet voorbij. Volgende week zal iets meer duidelijk worden hoe lang het advies om thuis te werken blijft gelden. 

Heb je je al eens voorgesteld hoe die eerste dag terug op het werk zal zijn? Superleuk om collega’s weer te zien, misschien is de stemming uitgelaten, een speech van de baas en taart. Het zal ongetwijfeld een bijzondere dag zijn, eentje die misschien lijkt op de eerste dag na de vakantie, of na een sabbatical.

lees ook: Verkouden politieman moet gewoon aan het werk: “Ik wil niet naast je zitten” woensdag 25 maart

En dan. Dan zoekt je je plek op. Ineens schieten alle corona-adviezen die je hebt geïnternaliseerd door je hoofd: mijdt contact, geen handen, pas op voor gesnotter. Op straat kies je er inmiddels voor om bij een tegenligger de stoep te verlaten voor de straat. En in het smalle supermarktpad doe je een behendige pirouette om een ander die te dicht nadert de rug toe te keren. En daar zit je nu in een vol kantoor. 

Hoe vies is het toetsenbord?

Hoe schoon zijn die klinken van de deur, wie zat er aan je toetsenbord? Hoeveel mensen drukten al op de cappuccinoknop vanochtend? Hoe lang kan dat coronavirus nu overleven? Heeft de directie de schoonmakers goed geïnstrueerd? 

Ik weet ook niet hoe die eerste dagen gaan verlopen en of het leidt tot een nieuw idee over de kantoortuin. Maar wij horen dat graag van je. Is het mogelijk om anderhalve meter afstand te houden op je werk? We vragen jullie om ervaringen te delen. Dat mag ook met een videobericht. Ook deskundigen die weten van bacteriën, virussen en corona mogen kennis delen!

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

591 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Werk en inkomen / Ziek door mijn werk

Kritisch op het kantoor na corona?

Moet jij straks weer terug naar de kantoortuin? Of heb je een vitaal beroep en werk je er nu nog steeds? Wat vind je van de hygiëne? Maak je je zorgen over virussen op de werkvloer, of denk je dat het met een paar maatregelen goed beheersbaar is? Laat het ons weten!
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek