Kamervragen D66 over 'ADHD-epidemie'

vrijdag 15 januari 2016 Leestijd: 1 min.

dreamstime_l_54990508 /

Anne de Blok

Verslaggever

anne.deblok@kro-ncrv.nl

vrijdag 15 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Kamerleden Pia Dijkstra en Vera Bergkamp (beiden D66) hebben Kamervragen gesteld naar aanleiding van ons onderzoek ‘De ADHD-epidemie?’. Ze maken zich zorgen om het stijgende aantal mensen dat ADHD-pillen slikt. Momenteel zijn dat er ruim 250 duizend, een verviervoudiging ten opzichte van tien jaar geleden.

Vorige week publiceerden wij de cijfers van het toenemende gebruik van ADHD-medicatie. Wij onderzoeken de vraag: is deze stijging medisch gerechtvaardigd of zijn we doorgedraaid in het vaststellen van ADHD?

Kamerleden Dijkstra en Bergkamp (D66) vragen de minister en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nu om een verklaring voor de stijging van het medicatiegebruik. Ook pleiten ze ervoor dat onnodige medicalisering zoveel mogelijk voorkomen dient te worden. Klik hier om de schriftelijke vragen te lezen.

Inmiddels hebben wij al ruim tweehonderd reacties gehad van ouders, leraren, psychiaters en orthopedagogen. Heb jij een tip voor onze redactie? Mail dan naar tip insturen.

Lees meer over

Jeugd en onderwijs De ADHD-epidemie?
Verkenning Research Opnames Uitzending

455 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Anne de Blok

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In de afgelopen tien jaar is het gebruik van ADHD-medicatie verviervoudigd. In Nederland slikken momenteel ruim 250 duizend mensen pillen tegen hyperactiviteit, impulsiviteit of een korte aandachts...
Alles over dit onderzoek