Justitie wil horrorarts jarenlang opsluiten

donderdag 04 september 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 04 september 2014 Leestijd: 1 min.

Justitie wil dat Fred B. uit het Gelderse Huissen jarenlang achter de tralies verdwijnt wegens het laten snijden in de borsten van een kerngezonde patiënte, misleiding van een terminaal zieke en het voorschrijven van levensgevaarlijke medicijnen.

Dit melden bronnen dichtbij het strafrechtelijk onderzoek naar horrorarts B., die vanmorgen voor het eerst sinds zijn aanhouding in mei voor de rechter moet verschijnen. Het Openbaar Ministerie zet in op een celstraf van ten minste zes jaar voor B., aldus direct betrokkenen.

Neparts.jpg

De advocaat van de neparts hoopt hem vandaag uit voorlopige hechtenis te krijgen, maar justitie is van mening dat de 62-jarige B. voorlopig vast moet blijven zitten omdat het onderzoek naar zijn gruwelijke oplichtingspraktijken nog maar net op gang is gekomen. Diverse gedupeerden zouden zich door hem voor veel geld hebben laten behandelen, terwijl de man helemaal geen erkende medische opleiding heeft genoten.

Lees hier verder.

(Bron: Telegraaf)

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek