‘Je hebt dubbel pech als je een beroepsziekte hebt in Nederland’

dinsdag 01 september 2015 Leestijd: 0 min.

Gert van der Laan 2_0 /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

dinsdag 01 september 2015 Leestijd: 0 min.

De inkomensbescherming van slachtoffers van arbeidsongevallen en beroepsziekten in Nederland blijft achter bij de internationale normen. Dat schrijven wetenschappers verbonden aan de Universiteit Maastricht in een onderzoeksrapport, zo meldt de Volkskrant vandaag.

In het dossier Ziek door mijn werk besteden we al langer aandacht aan beroepsziekten en de problemen die mensen ondervinden bij het verkrijgen van financiële compensatie.

Teun sprak met Gert van der Laan over de huidige stand van zaken. Van der Laan is klinisch arbeidsgeneeskundige en één van de belangrijkste Nederlandse deskundigen op het gebied van beroepsziekten. Hij vindt dat er sinds wij het dossier Beroepsziekten anderhalf jaar geleden opende, geen belangrijke stappen zijn gezet.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 183 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

599 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek