Is uw lokale politiebaas een boevenvanger of een cijferchef?

maandag 10 maart 2014 Leestijd: 2 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 10 maart 2014 Leestijd: 2 min.

De politietop controleert de prestaties van haar chefs steeds intensiever. Dat doen ze door goed naar de cijfertjes te kijken. En wat krijg je dan: cijferfetisjisme en schuiven met cijfers. Hier legt oud-politieman Barend Rombout uit dat dit een cultuur bij de politie is die al jaren bestaat. Rombout werkte 25 jaar voor de Rotterdamse politie als agent en wijkteam chef. in 2000 stapte hij  over naar Bureau Frontlijn.

Via de Monitor klagen ook veel politiemensen over sturen op cijfers. Neem politiebazen: Betere aangiftecijfers? Dan meer kans op promotie. Dus krijg je cijferbazen die de grote chef willen behagen, en daar tegenover boevenbazen. Lees deze reactie:

Politieman:

“Waar ik me aan irriteer is dat de politiebaasjes die het redden diegenen zijn die de cijfers kunnen beïnvloeden. De goeden delven het onderspit. Ik ken meerdere teams. Bij sommigen heeft de baas speciaal iemand aangesteld om de aangiftecijfers te optimaliseren:  zoveel veel mogelijk aangiftes zo snel als kan afhandelen, los van de vraag of het goed gebeurt. De andere teams worden geleid door een chef die het tussen de oren van elke agent wil. Dat duurt langer, maar levert wel meer op voor de burger.”

Wat betekent dat concreet voor jou als burger? Een andere politieman legt het ons uit.

Politieman:

“Ik probeer boeven te vangen, niet cijfers te halen. Ik stuur op veiligheid op straat. Ik zet meteen mensen op een bepaalde locatie in als daar een probleem is. Een cijferchef zal zeggen dat ik dan misschien 1 boef vang, dat vindt die dan weinig. Hij wil liever dat zijn mannen aangiftes uitzoeken zodat hij een zaak kan maken. Maar dat uitzoeken is vaak kansloos! Tegelijkertijd scoort hij wel hoger op het afhandelen van aangiftes.”

De cijferchefs gaan het winnen, zeggen onze bronnen. Ze zijn loyaal en gaan voor hun eigen belang. Toch spraken we ook met een politieman die minder negatief is. Hij zegt dat minister Opstelten meer ruimte aan vakmanschap en het individuele oordeel van de agent wil gaan geven. Hoe dan ook: de meeste politiemensen hebben niets met systemen, cijfers en managers.

Rechercheur:

“Bij de politie ben je of politieagent, of manager. Als je politieagent bent, dan heb je idealen, wil je de burger dienen, heb je gevoel voor rechtvaardigheid, wil je veiligheid op straat enzovoorts. Als manager heb je niets met die zaken en wil je vooral laten merken dat je manager bent, en wil je volgend jaar weer in een andere functie zitten. Je cijfers en resultaten moeten goed zijn, want daarmee kan je jezelf weer verkopen naar een andere, hogere, functie.”

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Politie, waar is mijn aangifte?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Politie, waar is mijn aangifte?

Uitzending

Deel jouw ervaring 58 andere artikelen in onderzoek

568 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Van alle aangiftes die bij de politie worden gedaan, leidt maar 5% tot een veroordeling. Hoe kan dit? Wat gebeurt er met de aangiftes bij de politie? En hoe eenvoudig en veilig is het om aangifte t...
Alles over dit onderzoek