Inspectie: Meer dan helft bedrijven heeft geen beleid voor ongewenst gedrag op werkvloer

donderdag 01 maart 2018 Leestijd: 2 min.

Marc Kuipers, Inspectie SZW / ANP foto

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl

donderdag 01 maart 2018 Leestijd: 2 min.

Veel werkgevers hebben geen beleid en concrete maatregelen paraat om seksuele intimidatie of pesten aan te pakken. Inspecteur-generaal Marc Kuipers van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) van het ministerie maakt zich daar zorgen over. We spreken hem voor ons onderzoek Ongewenst gedrag op de werkvloer.

De Inspectie SZW controleert of werkgevers en werknemers zich houden aan de wetten en besluiten op het gebied van arbeid. Marc Kuipers, inspecteur-generaal SZW

‘Wat onze inspecteurs merken als ze bij bedrijven inspecties houden, dat het een belangrijk, maar onderschat onderwerp is’ Marc Kuipers, inspecteur-generaal

Blinde vlek

De Inspectie vindt dat werkgevers meer moeten doen. ‘Dat betekent dat er heel veel aandacht voor moet komen, omdat het een blinde vlek is die mensen echt in hun gezichtsveld moeten zien te krijgen, constateert Marc Kuipers.

Waar moet een werkgever eigenlijk aan voldoen?

Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken, zegt de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. Daarin staat dat een werkgever verplicht is om een overzicht op te stellen van alle risico's die in het bedrijf kunnen voorkomen, bijvoorbeeld op het gebied van pesten, agressie of seksuele intimidatie. Dit heet een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, ofwel RI&E.

Als die risico’s in kaart zijn gebracht moet er in een Plan van Aanpak worden beschreven welke maatregelen worden genomen. Maatregelen om seksuele intimidatie aan te pakken kunnen zijn: het aanstellen van vertrouwenspersonen en het maken van een klachtenregeling waar medewerkers gebruik van kunnen maken.

Niet op orde

Maar in de praktijk hebben veel bedrijven de risico-inventarisatie nog niet op orde. En daar zit al drie jaar op rij geen verbetering in. Kuipers: ‘We maken ons zorgen over de mate waarin dit probleem serieus en gestructureerd wordt opgepakt. Meer dan de helft van de bedrijven, en dan heb ik het over de grotere organisaties van vijftig medewerkers of meer, hebben op dit punt (ongewenste omgangsvormen, red.) geen RI&E, laat staan dat ze beleid daar op hebben gemaakt, maatregelen hebben genomen of die evalueren.’

Ook wij spraken met werkgevers die geen beleid en geen plan van aanpak hebben. Zo sprak De Monitor met de werkgever van Sterre die tijdens een bedrijfsfeestje seksueel werd geïntimideerd door een collega. Zo was er in haar geval bijvoorbeeld geen vertrouwenspersoon om een melding te doen.

lees ook: Horeca-eigenaar: ‘We hebben geen beleid voor ongewenste intimiteiten op werkvloer’ woensdag 28 februari

Strenger optreden?

Wat als een organisatie helemaal geen RI&E-beleid heeft of geen RI&E op het punt van ongewenst gedrag? ‘Als bij inspectiebezoek blijkt dat een organisatie echt niet wil, volgt een waarschuwing en een herinspectie,’ vervolgt Kuipers. ‘En dan hebben we twee smaken: of het is in orde en dat is fijn, of we blijven herinspecteren tot het wel op orde is en als het echt noodzakelijk is leggen we de boel stil.’

Als werkgevers al jaren hun beleid niet op orde hebben, is de Arbowet dan niet veel te vrijblijvend? ‘De vraag is of het nu al met specifiekere wetgeving en met hardere maatregelen moet, of dat er eerst meer moet worden geleerd. Een keuze die tot op heden niet is gemaakt en ik heb daar begrip voor omdat het een relatief nieuw onderwerp is. Uiteindelijk is dat een politieke keuze of dingen via wet- of regelgeving worden afgedwongen of niet.’

Dat gaan we dus voorleggen aan de staatsecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark. 

 

Op de hoogte blijven van dit onderzoek? Als je je hier inschrijft, word je in een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. 

 

 

 

 

Lees meer over

Werk en inkomen Ongewenst gedrag op de werkvloer
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Verkenning

Op dit moment ben ik al jullie tips aan het verzamelen. Weet jij meer over dit onderwerp of heb je een tip voor mij? Ik hoor het graag!

Deel jouw ervaring 15 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op dinsdag 06 maart 21:30u, NPO2

109 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Werk en inkomen / Ongewenst gedrag op de werkvloer

Oproep

Heb je te maken gehad mest seksuele intimidatie of pesten op je werk? Of ben je werkgever en wil je reageren? Meld je ervaringen bij ons!
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Marjolein Schut Redacteur

Scherpzinnig researcher, wars van een-dimensionale verhalen. Ervaren in actualiteiten (Nieuwsuur), talkshows (oa Pauw & Witteman) en buitenland-series. Startpunt zijn persoonlijke verhalen, om vervolgens uit te zoomen en daar een scherp analyserend, journalistiek verhaal van te maken. Open blik, vind het belangrijk om een verhaal van verschillende kanten te bekijken en te ontleden. Elk onderwerp – ook ver weg van de Randstad - heeft voor mij potentie.

Lees verder
@schut_marjolein

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In de nasleep van de affaire rond Hollywoodproducent Harvey Weinstein gaat er nauwelijks een dag voorbij waarop er geen nieuwe beschuldiging van seksueel machtsmisbruik naar buiten komt. Wat o...
Alles over dit onderzoek