Initiatief tegen 'werken zonder loon'

donderdag 17 september 2015 Leestijd: 1 min.

Reacties op werken zonder loon in Rotterdam /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 17 september 2015 Leestijd: 1 min.

Samen met maatschappelijke organisaties gaan de SP, GroenLinks en FNV campagne voeren tegen het zogenaamde 'werken zonder loon', te beginnen in Rotterdam. En dat is geen toeval, want de gemeente Rotterdam staat erom bekend dat ze uitkeringsgerechtigden een tegenprestatie laten verrichten voor het ontvangen van hun uitkering. De Monitor was bij de bijeenkomst voor het dossier Sociale Dienst.

Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid SP) leidde de avond en heeft zelf ook een duidelijke mening over het laten werken van uitkeringsgerechtigden. 'We horen dat mensen echt vernederd worden. En het gaat ten koste van andere betaalde banen. Vegen, papier prikken en schoonmaken zijn allemaal reguliere banen.'


'Ik moest papier prikken, nog voordat ik een uitkering kreeg.'

Tijdens de avond kwamen veel aanwezigen aan het woord. Ze beschreven hoe ze door de gemeente gedwongen werden papier te prikken of verplicht ander vrijwilligerswerk moesten gaan doen.


Initiatief tegen werken zonder loon

Deze avond was het startschot van een campagne van de SP, GroenLinks en de FNV. Door het hele land willen ze mensen oproepen om te protesteren tegen werken zonder loon. Uiteindelijk zullen ze ook in de landelijke politiek voorstellen doen om deze praktijken te stoppen.

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

541 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek