Inbraakpreventieavonden in De Kruiskamp, Amersfoort

donderdag 10 april 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 10 april 2014 Leestijd: 1 min.

Amersfoort wordt de laatste tijd geplaagd door woninginbraken. Alleen in 2014 werd er al 328 keer ingebroken. Vooral in de wijk De Kruiskamp is er een flinke inbraakgolf. Omdat er onder bewoners veel onrust heerst, werden er op 8 en 9 april inbraakpreventieavonden georganiseerd. Wijkagent en ex-inbreker ‘Mo’ legden uit hoe inbrekers vaak te werk gaan en waar bewoners op moeten letten. “Veel mensen denken dat het helpt om het licht aan te laten als ze even weg zijn, maar die truc kennen inbrekers inmiddels wel. Slimmer is om de gordijnen dicht te doen en de televisie aan te laten”, aldus ex-inbreker Mo. Enkele aanwezige bewoners gaven aan na deze avond heel anders naar de veiligheid van hun huis te kijken.

Anderen uitten kritiek op de afwachtende houding van de gemeente Amersfoort en woningcorporatie De Alliantie. Zij denken dat de vele donkere achterpaden in De Kruiskamp het inbrekers wel erg makkelijk maken. Gemeente en Alliantie zouden dit kunnen voorkomen door straatlantaarns of hekken te plaatsen aan weerszijden van het achterpad. In onze uitzending op 7 mei gaan we uitgebreid in op de situatie in De Kruiskamp en komt ook deze preventieavond aan bod.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Meldpunt Woninginbraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

Meldpunt Woninginbraak

Uitzending

Deel jouw ervaring 17 andere artikelen in onderzoek

94 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Woninginbraak is een hardnekkig probleem. Inbrekers worden zelden gepakt, laat staan veroordeeld. De Monitor onderzoekt hoe dit kan.
Alles over dit onderzoek