Oproep Zorgwoestijnen

In de zorgwoestijnen van Nederland is de Spoedeisende hulp slecht bereikbaar

donderdag 03 september 2020 Leestijd: 1 min.

Ambulance / ANP

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

Pim Peterse
donderdag 03 september 2020 Leestijd: 1 min.

In Nederland zijn een aantal zorgwoestijnen, gebieden waar de spoedeisende hulp slecht te bereiken is. Dit kan mogelijk grote gevolgen hebben voor de gezondheid van patiënten, omdat ze niet op tijd in het ziekenhuis kunnen komen.  

Eerder deed de Monitor onderzoek naar spoedzorg en maakten we deze uitzending.  Reporter Radio en het datateam Pointer van KRO-NCRV onderzoeken nu de gevolgen van de beperkte bereikbaarheid van Spoedeisende Hulp (SEH) in de zorgwoestijnen van Nederland. Wettelijk gezien heeft een ambulance 45 minuten de tijd om uit te rukken, de patiënt op te halen en naar de spoedeisende hulp te brengen. Alleen in de zorgwoestijnen van Nederland wordt deze norm niet gehaald.  

Heb je wel eens gevolgen ondervonden van een ambulancerit die er te lang over heeft gedaan om bij een Spoedeisende hulppost (ziekenhuis) te komen? Laat het ons weten via het tipformulier, we komen graag met je in contact.  

Lees meer over

Gezondheid en zorg Oproep: gezondheid en zorg

We zoeken nog meer informatie over dit onderwerp. Help ons mee!

201 mensen vinden dit onderwerp interessant voor een uitzending

Gezondheid en zorg / Oproep: gezondheid en zorg

Oproep

Heb je wel eens gevolgen ondervonden van een ambulancerit die er te lang over heeft gedaan om bij een Spoedeisende hulppost (ziekenhuis) te komen, dan komen we graag met je in contact.
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Onze onderzoeksjournalistiek begint met jouw verhaal. In dit dossier richten we ons op tips op het gebied van gezondheid en zorg. Stuit je op een misstand? Dan horen we graag van jou.
Alles over dit onderzoek