In de financiële problemen door getouwtrek over een letselschadeclaim

woensdag 09 maart 2016 Leestijd: 1 min.

dreamstime_m_61497867 /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

woensdag 09 maart 2016 Leestijd: 1 min.

Voor het dossier Letselschade na verkeersongeval komen we in contact met een tipgever die in ernstige financiële problemen raakt na een verkeersongeluk waaraan hij geen schuld heeft. Deze problemen zijn zo groot dat het gezin zelfs genoodzaakt is naar de voedselbank te gaan.

Het leven van een jonge bouwvakker verandert drie jaar geleden in een nachtmerrie nadat zijn auto wordt geraakt door een andere automobilist die met hoge snelheid door rood rijdt. Zijn partner mailt ons maar wenst niet met naam genoemd te worden omdat ze vreest voor negatieve gevolgen. Tot op heden verloopt het contact met verzekeraar moeizaam omdat er geen overeenstemming is over de oorzaak van de medische klachten en het schadebedrag.

De schuldvraag staat niet ter discussie, wel de afwikkeling van het schadebedrag en de ‘medische causaliteit’: is er een verband tussen de whiplash en de psychische klachten en het ongeluk. Deze discussie wordt een lijdensweg waar geen einde aan lijkt te komen.

Het slachtoffer moet na het ongeluk zijn zzp-werkzaamheden beëindigen: pijn en duizeligheid maken het werken onmogelijk. Bij gebrek aan inkomsten kunnen de vaste lasten moeilijk worden betaald en voorschotten van de verzekeraar zijn onvoldoende. Aanmaningen en incasso’s stapelen zich op en uiteindelijk moet het gezin aankloppen bij de voedselbank. ‘Mijn man ging er psychisch aan kapot,’ vertelt zijn partner ons.

“Mijn man ging er psychisch aan kapot”

De zaak duurt nu drie jaar voort en er is nog geen zicht op een oplossing. Het slachtoffer neemt antidepressiva en komt rond van een bijstandsuitkering. In de ogen van het stel is de strijd met de verzekeraar oneerlijk en onredelijk.

‘Het gaat ons allang niet meer om de hoogte van een vergoeding. Dit is naar mijn mening onmenselijk en tegen de mensenrechten’, aldus de partner.

Ben je ook slachtoffer geworden van een verkeersongeval buiten jouw schuld om en ben je ook in de financiële problemen gekomen omdat je een letselschadezaak uitvecht met een verzekeraar? Mail ons op: tip insturen

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Letselschade
Verkenning Research Opnames Uitzending

215 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans Verslaggever
Lees verder
@rsistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je sch...
Alles over dit onderzoek