In conflict met je werkgever omdat je mantelzorger bent?

maandag 29 februari 2016 Leestijd: 1 min.

mantelzorg /

Saskia Adriaens

Verslaggever

saskia.adriaens@kro-ncrv.nl

maandag 29 februari 2016 Leestijd: 1 min.

We moeten meer zelf doen, vindt de overheid. Sinds twee jaar kennen we de zogeheten ‘participatiesamenleving’ en wordt er steeds meer een beroep gedaan op naastenliefde. In plaats van aankloppen bij de overheid voor hulp, wordt gevraagd om meer je eigen netwerk aan te spreken. Maar hoe haalbaar is dat?

Vorig jaar bleek nog uit het onderzoek ‘De toekomst van goed werkgeverschap’ van marktonderzoeksbureau Motivaction dat bedrijven vinden dat mantelzorg een zaak is van de werknemer en de overheid. ‘Als ik mogelijk een probleem met mantelzorg zie, ga ik zo’n persoon geen vast contract geven’, is één van de eerlijke antwoorden van een werkgever. Twee derde van de werkgevers zegt zich zorgen te maken over de toenemende zorgtaken. Zij verwachten hogere kosten voor henzelf en overbelaste werknemers.

Ben jij zo’n werkgever? Of ben je zelf mantelzorger en ben je in conflict met je werkgever omdat je mantelzorger bent? We horen graag je ervaringen. Mail: tip insturen

Lees meer over

Gezondheid en zorg Mantelzorg
Verkenning Research Opnames Uitzending

Mantelzorg

Research

Deel jouw ervaring 55 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op zondag 05 juni 22:35u, NPO2

249 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Gezondheid en zorg / Mantelzorg

Ben je mantelzorger en in conflict geraakt met je werkgever?

Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Saskia Adriaens Verslaggever

'Ogen openen en gedachten kantelen’, dat is de grootste drijfveer van Saskia Adriaens. De eerste jaren na haar studie journalistiek heeft zij als freelancer voor multiculturele televisie (MTNL) gewerkt en geschreven voor diverse media zoals kranten, Opzij en Oneworld. Tien jaar geleden alweer is zij begonnen bij de publieke omroep. Als verslaggever heeft ze reportages gemaakt in binnen- en buitenland, voor onder andere de actualiteitenrubriek Netwerk, Altijd Wat, Brandpunt Profiel, Kruispunt en sinds 2015 voor De Monitor. Vooral sociaal-maatschappelijke onderwerpen zoals de multiculturele samenleving, vluchtelingenproblematiek, vrouwenrechten, onderwijs en opvoeding hebben haar interesse. Maar zoals Einstein ook al zei: ‘Ik heb geen speciaal talent, ik ben vooral razend nieuwsgierig!’

Lees verder
@sadriaens

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Zorg rondom ouderen thuis wordt zoveel mogelijk afgeschaald om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen en capaciteit vrij te maken voor noodzakelijke zorg. Wat zijn de gevolgen?
Alles over dit onderzoek