'Ik moet me hier inschrijven, maar dan gaat de gemeente wél handhaven'

vrijdag 23 maart 2018 Leestijd: 1 min.

Teun in gesprek met Erna / De Monitor

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

vrijdag 23 maart 2018 Leestijd: 1 min.

Erna maakte een paar jaar geleden een, zoals ze dat zelf noemt, 'vrije val' in haar leven. Door een depressie raakte ze haar baan en daarna ook haar huis kwijt. Ze was niet dak- maar wel thuisloos, en sliep bij vrienden op de bank. Nu heeft ze weer haar eigen woning, op vakantiepark De Oude Boomgaard in de gemeente Langedijk. Erna is blij met deze oplossing. Door de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen komt ze daarvoor voorlopig niet in aanmerking. En doordat deze vakantiewoning voor haar te betalen is, kan ze haar financiën op orde houden. 

Maar nu loopt Erna tegen een probleem aan. Omdat ze geen andere woning heeft en permanent in deze vakantiewoning woont, moet ze zich op dit adres inschrijven van de gemeente. Maar nu diezelfde gemeente weet dat Erna er woont, kunnen ze gaan handhaven. Want hoewel er volop permanent gewoond wordt op het vakantiepark, wil de gemeente dat het park weer 'recreatief' wordt gebruikt, en niet door mensen die geen andere woonruimte kunnen vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wil je meer weten over ons onderzoek? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Eens per twee weken stuur ik je dan een overzicht van onze artikelen en video's. 

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Woonproblemen
Verkenning Research Opnames Uitzending

Woonproblemen

Uitzending

Onze uitzending Wel werk, geen woning is maandagavond 11 mei om 22:15u op NPO2.

Deel jouw ervaring 143 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 11 mei 2020 om 22:15  NPO2

1403 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Leidt de hoge woningnood tot dakloosheid?
Alles over dit onderzoek