'Ik kijk tegenwoordig altijd over mijn schouder, als ik het vakantiepark op loop'

dinsdag 03 april 2018 Leestijd: 1 min.

Teun in gesprek met tipgever die anoniem wil blijven / Uitzending De Monitor

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

dinsdag 03 april 2018 Leestijd: 1 min.

We komen in contact met een anonieme tipgever. Hij woont net als tipgever Erna op het vakantiepark De Oude Boomgaard in Langedijk. In 2016 maakte hij twee invallen door interventieteams mee op het park. Hoe heeft hij dat ervaren? 

Uiteraard vragen we ook de gemeente om een reactie op de verhalen van Erna en deze nieuwe tipgever. Hoeveel aanleiding was er eigenlijk, om tot twee keer toe een inval te doen? En waarom staat de gemeente permanente bewoning van een vakantiehuis niet toe, ook niet als het gaat om mensen die zeggen dat ze op een andere manier geen betaalbare woning kunnen vinden?

De gemeente wil niet op camera reageren, en houdt het bij een beknopte schriftelijke reactie:

'We realiseren ons dat er een tekort aan woningen bestaat in alle categorieën, dus ook sociale huurwoningen. We hebben de afgelopen jaren meer sociale huurwoningen gerealiseerd. Verder hebben we regionale afspraken over de verdeling van huurwoningen in de regio. Wat betreft de situatie op De Oude Boomgaard: het park wordt deels recreatief gebruikt, deels gebruikt voor permanente bewoning. Vanuit ons beleid is het minder gewenst dat De Oude Boomgaard voor permanente bewoning gebruikt wordt. Een toekomstbestendige aanpak voor het park maken we in samenspraak met bewoners en eigenaren.'

Kijk vanavond om 21:25 uur op NPO2 naar onze uitzending over illegaal wonen op vakantieparken.

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Woonproblemen
Verkenning Research Opnames Uitzending

Woonproblemen

Uitzending

Onze uitzending Wel werk, geen woning is maandagavond 11 mei om 22:15u op NPO2.

Deel jouw ervaring 143 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 11 mei 2020 om 22:15  NPO2

1414 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Leidt de hoge woningnood tot dakloosheid?
Alles over dit onderzoek