“Ik ben bang dat de politie weer voor de deur staat!”

donderdag 16 april 2015 Leestijd: 1 min.

Cel34 /

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

donderdag 16 april 2015 Leestijd: 1 min.

Vandaag hebben we iemand opgezocht die zichzelf Cel34 noemt op zijn website en op Twitter. Hij zat drie weken vast, omdat hij drie boetes voor onverzekerd rijden niet heeft betaald. We interviewen hem voor de P.I. De Berg, de koepelgevangenis in Arnhem waar hij vast heeft gezeten. Hij is er sindsdien niet eerder teruggeweest. Hij wil graag anoniem blijven.

Cel34*Teun interviewt Cel34*

Ook interviewen we Martijn die 6 dagen vastzat in de P.I. Alphen aan den Rijn, omdat hij een boete niet had betaald. Die boete is er nog steeds, want gijzeling is slechts een drukmiddel en geen vervangende hechtenis. Martijn:

“Ik ben nog steeds bang dat de politie ieder moment weer voor de deur staat!”

Tot slot gaan we langs bij de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. Hij doet momenteel onderzoek naar gijzelingen nadat hij talloze klachten ontving van burgers. Aan ons vertelt hij dat hij wil dat mensen eerder in beeld komen bij het CJIB en niet pas als de politie bij ze op de stoep staat.

Zondag 26 april is de reportage te zien om 22.35 uur op NPO2.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Gegijzeld door de overheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

263 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Judith Meulendijks Redacteur

Judith Meulendijks bijt zich graag vast in onderwerpen. Zij maakt graag helder vertelde verhalen over falende overheidsprocessen, en dan vooral over de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ze heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en probeert met haar werk als journalist bij De Monitor de samenleving een beetje beter te maken. Tipgevers, zeker ook van buiten de Randstad, kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor. Zij worden echter niet op hun blauwe ogen geloofd; boven alles moet een verhaal kloppen. Judith’s interesse is breed, maar ligt in hoge mate bij justitie, zorg, digitalisering en (medische) privacy.

Lees verder
@judith_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...
Alles over dit onderzoek