Onderzoek Geweld hulpverleners

Hulpverleners missen grip op geweld en intimidatie: “Ik voel me tijdens mijn werk vogelvrij”

zaterdag 31 oktober 2020 Leestijd: 2 min.

Veel hulpverleners ervaren geweld en intimidatie tijdens hun werk. / ANP

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl

zaterdag 31 oktober 2020 Leestijd: 2 min.

We krijgen verschillende reacties binnen op onze oproep over geweld tegen hulpverleners. Veel mensen krijgen te maken met geweld en intimidatie tijdens hun werk maar lang niet iedereen doet daar aangifte van. “Het is belangrijk om een grens te trekken, anders houd je het niet vol.”

“Ik voel mij tijdens mijn werk vogelvrij. We hebben als maatschappij geen grip meer op het geweld. Er is een laag in de samenleving die overal mee weg komt”, stuurt een ambulanceverpleegkundige ons. En een medewerker op de eerste hulp laat weten: “Voor de covidcrisis hadden we al verschillende incidenten op de spoedeisende hulp. Maar de laatste tijd zien we meer intimidatie en met name bezoekers die de regels aan hun laars lappen. Het heeft al wel tot wat escalaties geleid.” 

Twee weken geleden plaatsten we een eerste oproep binnen ons onderzoek naar geweld tegen hulpverleners. Verschillende reacties komen binnen van mensen met een publieke functie die de ervaringen uit onze oproep herkennen. Ook zij krijgen regelmatig met geweld te maken tijdens hun werk. 

lees ook: Hulpverleners zien geweld toenemen: “Mensen krijgen een steeds korter lontje” woensdag 14 oktober

Volgens conflictexpert Caroline Koetsenruijter is een deel van het probleem dat veel organisaties geen duidelijke protocollen hebben over hoe ze omgaan met geweld op de werkvloer. Ook wordt er volgens haar te weinig aangifte gedaan van geweldsincidenten bij hulpverlenende instanties.

We krijgen een bericht van Carla de Bruyn. Ze is teamcoach veiligheid en wordt regelmatig ingeschakeld door zorginstellingen voor advies over veiligheid. We spraken haar ook een paar jaar geleden voor ons onderzoek naar agressie in de GGZ. Ook zij ziet dat organisaties vaak geen protocollen hebben over hoe ze hun werknemers moeten ondersteunen en beschermen bij geweldsincidenten.

lees ook: Agressie tegen hulpverleners: “Waar is onze afschrikkende werking, dat je met geweld dus níet weg komt?” maandag 26 oktober

Angst bij aangifte

“Ik zie het wel vaker goed gaan dan vroeger, maar dat is toch bij de minderheid van de zorginstellingen. Bij een GGZ-instelling waar ik veel werk hebben ze afgesproken dat er altijd aangifte wordt gedaan bij geweld. Niet door de medewerker, maar de werkgever doet dit altijd. Maar bij veel instellingen bestaat zo’n beleid niet. Daar moedigen ze werknemers aan om aangifte te doen bij agressie, maar dan zie je dat het toch vaak niet gebeurt. Mensen willen de tijd er niet in steken of ze vragen zich af of het veilig is. Ze zijn bang voor wraak en represailles van de dader.”

Angst is iets wat we ook terugzien in de reacties die we krijgen. “Ik heb zelf tien jaar in de verslavingszorg gewerkt en het werd ons nagenoeg afgeraden om aangifte te doen. Je wordt (in de aangifte) met naam en adres vermeld, mocht het tot een zaak komen. Ik had niet veel zin om een agressieve cliënt voor mijn deur te hebben”, laat een hulpverlener ons op Facebook weten. Volgens De Bruyn is het juist daarom belangrijk dat werkgevers de aangifte op zich nemen. 

Inhaalslag

De Bruyn ziet wel een ontwikkeling in hoe er gekeken wordt naar geweld door hulpverleners. “De GGZ heeft bijvoorbeeld wel echt een inhaalslag gemaakt. Daar werd geweld toch vaak als iets gezien wat bij het werk hoort. Nu hebben ze geleerd een grens te trekken.”

En volgens de Bruyn is dat erg belangrijk. “Hulpverleners zijn vaak mensen die in het werk het belang van de ander vooropzetten, anders zou je ook niet zo’n beroep kiezen. Maar ik zie daardoor soms ook dat ze de daden van anderen snel goedpraten en geen aangifte willen doen. Ze hebben veel begrip voor mensen die zichzelf niet onder controle hebben en voor de emotionele situaties waarin mensen zitten. Maar het is belangrijk om wel een grens te trekken, anders houd je het niet vol.” 

Nieuwsbrief

Ons onderzoek naar geweld tegen hulpverleners volgen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Dan houden wij je op de hoogte!

 

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Geweld tegen hulpverleners
Verkenning Research Opnames Uitzending

Geweld tegen hulpverleners

Opnames

Deel jouw ervaring 6 andere artikelen in onderzoek

11 tips

ontvangen

Veiligheid en handhaving / Geweld tegen hulpverleners

Help mee met dit onderzoek!

Heb jij ook tijdens je werk te maken gehad met geweld? Hoe ging jouw werkgever daarmee om? Help mee met ons onderzoek en deel je ervaring!
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Anne Mae van Tilburg Redacteur
Anne Mae van Tilburg studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tussendoor liep ze stage bij De Monitor. Daarbij werd ze meteen gegrepen door het onderzoek naar aardbevingsschade in Groningen. Bij De Monitor ging ze dan ook niet meer weg. Na het behalen van haar master ging ze aan de slag als researcher. Daar beet ze zich vast in onderwerpen zoals bomenkap en duivelsuitdrijvingen bij kinderen.
Lees verder
@annemaevt

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Geweld tegen hulpverleners is een groeiend probleem. Hoe kunnen we het als samenleving indammen?
Alles over dit onderzoek