Hoe werden persoonsgegevens in het analoge tijdperk opgeslagen?

donderdag 21 januari 2016 Leestijd: 0 min.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 17.08.00 /

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

donderdag 21 januari 2016 Leestijd: 0 min.

Voor ons dossier Digitaal Doolhof zoekt Teun van de Keuken uit hoe vroeger de persoonsgegevens werden opgeslagen. Hij gaat daarom langs bij het Stadsarchief Amsterdam. Harmen Snel, senior medewerker bij het archief, legt Teun uit hoe dat vóór de digitalisering in 1993 ging. Werden er toen ook fouten gemaakt?

Heb je zelf ook problemen met de overheid omdat er fouten in de systemen zijn geslopen? En blijven die fouten in de gegevens rondzwerven? Laat het ons weten via tip insturen.

Lees meer over

Overheid en bureaucratie Digitaal doolhof
Verkenning Research Opnames Uitzending

278 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Judith Meulendijks Redacteur

Judith Meulendijks bijt zich graag vast in onderwerpen. Zij maakt graag helder vertelde verhalen over falende overheidsprocessen, en dan vooral over de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ze heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en probeert met haar werk als journalist bij De Monitor de samenleving een beetje beter te maken. Tipgevers, zeker ook van buiten de Randstad, kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor. Zij worden echter niet op hun blauwe ogen geloofd; boven alles moet een verhaal kloppen. Judith’s interesse is breed, maar ligt in hoge mate bij justitie, zorg, digitalisering en (medische) privacy.

Lees verder
@judith_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De overheid trekt zich steeds verder terug achter een digitaal loket. Maar wat gebeurt er als jouw gegevens niet kloppen? Zoals bij de Belastingdienst, de Basisregistratie Personen, DUO of het UWV....
Alles over dit onderzoek