Hoe lang mag de Sociale Dienst jou bespioneren?

maandag 20 april 2015 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2015-04-20 om 17.24.00 /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

maandag 20 april 2015 Leestijd: 1 min.

Hoe vaak komt het voor dat een extern bureau mensen met een uitkering observeert? Op die vraag krijgen we graag een antwoord en na onze uitzending van gisteravond hebben al een aantal mensen hun ervaringen met ons gedeeld. Daar zitten een paar bizarre verhalen tussen die we gaan uitzoeken en controleren.

Kamervragen

John Kerstens van de PvdA-fractie gaat Kamervragen stellen en dat hadden we nu eens niet bij ze ingestoken. We zijn benieuwd of de eigen PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma met een duidelijk oordeel komt, of dat ze de kwestie terug verwijst naar de lokale wethouder.

Schermafbeelding 2015-04-21 om 12.13.53.png

Minder lang spioneren

Ondertussen heeft Patricia uit Oud-Beijerland een kleine overwinning behaald. De wethouder heeft beloofd niet langer dan 6 maanden iemand te bespioneren. Bij Patricia duurde dat zeker tien maanden en het leverde bovendien niets op. We gaan nu uitzoeken hoe lang de rechercheurs in andere gemeentes voor de deur liggen.

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

543 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek