Hoe kan het dat een hulpverlener die voor ontucht is veroordeeld nog gewoon aan het werk kan?

zaterdag 19 september 2015 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 15.09.00 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zaterdag 19 september 2015 Leestijd: 2 min.

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Volgende uitzending

Op 20 september is er geen uitzending, maar op 27 september staat onze uitzending in het teken van mensen die in de problemen komen door oplopende boetes van de RDW en soms zelfs (ziek of zwanger) gegijzeld worden door de overheid. Kijk hieronder vast de preview.

VIDEO | Gegijzeld door de overheidDeze zondag is er geen uitzending, maar volgende week zondag zijn we er weer! Dan...

Posted by De Monitor on zaterdag 19 september 2015

En we besteden in de uitzending ook aandacht aan veroordeelde artsen. Hoe kan het dat een hulpverlener die voor ontucht is veroordeeld, nog gewoon aan het werk kan? Slachtoffer Pleun tipte ons en deed haar openhartige verhaal.

Onderzoek Ziek door mijn werk

In de uitzending over beroepsziekten bij de brandweer vroegen wij julie om mee te helpen zoeken naar de mensen op onderstaande foto's. We kregen al diverse reacties binnen, onder andere van brandweermensen die ook kanker hebben.

Het begon met Rieky van der Velden. ‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo zij ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.’ Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn?

En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Klik hier voor de foto. Mail: tip insturen.

Onderzoek Sociale Dienst

Er zijn nieuwe ontwikkelingen rondom Pieter Wondergem. We volgen de 60-jarige bijstandsgerechtigde voor ons dossier Sociale Dienst. Pieter stond in een speciale hoorzitting tegenover de gemeente Rotterdam. Zijn doel is openheid van zaken te krijgen over de kosten van de verplichte tegenprestatie. Pieter moest 15 weken papier prikken om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Maar door zo’n tegenprestatie krijgt hij geen nieuwe baan, vertelde Pieter toen wij hem eerder spraken in Rotterdam.**

Pieter en zijn advocaat Ton Rhijnsburger willen weten hoeveel geld de gemeente heeft betaald aan reïntegratiebedrijf SDW, waar Pieter zijn tegenprestatie heeft gedaan. Ze vroegen de facturen van SDW op, maar de gemeente weigert om die te laten inzien.

Heb je tips over tegenprestaties en het kostenplaatje dat daarmee gemoeid is? Tip onze redactie!

Onderzoek Inspraak: burger versus overheid

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin komt? En worden zij voldoende gecompenseerd voor de geleden schade?

Kom met jouw tips en ervaringen en wij zoeken het uit.

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek