'Het wordt ouders niet makkelijk gemaakt'

woensdag 21 januari 2015 Leestijd: 0 min.

awm_150121_spruitjesenzo_video_2 /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

woensdag 21 januari 2015 Leestijd: 0 min.

Een van onze eerste tipgeefsters is Natasja Wildeman van het voedingsadviescentrum Spruitjes en Zo. Zij ziet dat mensen die willen afvallen vaak neigen naar dubieuze methodes, terwijl volgens haar alleen een verandering van de leefstijl echt helpt. Maar dat gaat altijd langzaam en kost dus tijd. Kinderen zet ze nooit meteen op dieet. Zij werkt eerst aan hun zelfvertrouwen. Helaas werkt het aanbod in de supermarkt niet altijd mee.

Lees meer over

Jeugd en onderwijs Dikke Kinderen
Verkenning Research Opnames Uitzending

111 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We gaan op zoek naar de hoofdrolspelers in de strijd tegen obesitas. Onze vraag is of we het overgewicht bij jongeren wel goed aanpakken. Wat veroorzaakt overgewicht, welke maatregelen moeten genom...
Alles over dit onderzoek