Het morele dilemma van ouders: wel of geen ADHD-medicatie

vrijdag 29 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2016-01-29 om 18.09.21 /

Anne de Blok

Verslaggever

anne.deblok@kro-ncrv.nl

vrijdag 29 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Op ons dossier 'de ADHD-epidemie?' zijn inmiddels ruim driehonderd reacties binnengekomen. Eerder schreven we al dat een groot aantal ouders zich onder druk gezet voelen door de school om hun kind te laten diagnosticeren of in sommige gevallen zelfs ADHD-medicatie te geven. We gaan op bezoek bij Jessica en haar dochter Dyanica.

Dyanica had last van concentratieproblemen waardoor de school vroeg of ze niet onderzocht kon worden op ADD of ADHD. Nog voordat de diagnose officieel was gesteld drong men al aan op het gebruik van medicatie. Moeder Jessica voelde zich onder druk gezet.

Een kind medicaliseren omdat er volgens school geen geld is voor extra begeleiding. Het is een moreel dilemma waar ouders inzitten.

'Wat nou als zij later niet krijgt wat ze verdiend; ligt dat dan aan mij omdat ik haar die pil niet geef of ligt dat aan de maatschappij omdat er geen geld is voor extra begeleiding?'

We gaan verder met dit onderzoek. Herkent u zich in dit verhaal of heeft u hier een andere blik op? Meld het ons via tip insturen.

Lees meer over

Jeugd en onderwijs De ADHD-epidemie?
Verkenning Research Opnames Uitzending

455 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Anne de Blok

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In de afgelopen tien jaar is het gebruik van ADHD-medicatie verviervoudigd. In Nederland slikken momenteel ruim 250 duizend mensen pillen tegen hyperactiviteit, impulsiviteit of een korte aandachts...
Alles over dit onderzoek