‘Het is een sluipmoordenaar’

dinsdag 08 september 2015 Leestijd: 0 min.

Schermafbeelding 2015-09-08 om 12.19.00 /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

dinsdag 08 september 2015 Leestijd: 0 min.

Voor het dossier Ziek door mijn werk spreken we veel brandweerlieden. We vragen ons af of zij niet eerder hebben stilgestaan bij de mogelijke gevaren van rook voor hun gezondheid.

Zwart douchewater dagen na het blussen van een brand? Wakker worden op een zwart laken door de roetdeeltjes die nog op je lijf zitten? Teun legt het voor aan de Amsterdamse brandweerman Stéphane Conings.


Uitzending beroepsziekten bij de brandweer
In het dossier Ziek door mijn werk doen we onderzoek naar beroepsziekten. Momenteel onderzoeken we de brandweer. Zondag 13 september staat de gehele uitzending van de De Monitor in het teken van dit onderzoek (NPO2, 22:35 uur).

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 183 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

599 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek