Helpt 15 weken papier prikken je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten?

vrijdag 25 september 2015 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 15.03.21 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 25 september 2015 Leestijd: 2 min.

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Onderzoek Ziek door mijn werk

We zijn nog altijd op zoek naar de mensen die op de foto staan die in we in de uitzending over beroepsziekten bij de brandweer lieten zien. Inmiddels spraken we met Frans die op de foto staat. Hij is niet ziek, maar heeft wel gezondheidsklachten en maakt zich zorgen.

Het begon met Rieky van der Velden. ‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo zij ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Help jij ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Klik hier voor de foto. Mail: tip insturen.

Onderzoek Sociale Dienst

Er zijn nieuwe ontwikkelingen rondom Pieter Wondergem. We volgen de 60-jarige bijstandsgerechtigde voor ons dossier Sociale Dienst. Pieter stond in een speciale hoorzitting tegenover de gemeente Rotterdam. Zijn doel is openheid van zaken te krijgen over de kosten van de verplichte tegenprestatie. Pieter moest 15 weken papier prikken om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Maar door zo’n tegenprestatie krijgt hij geen nieuwe baan, vertelde Pieter toen wij hem eerder spraken in Rotterdam.**

Pieter en zijn advocaat Ton Rhijnsburger willen weten hoeveel geld de gemeente heeft betaald aan reïntegratiebedrijf SDW, waar Pieter zijn tegenprestatie heeft gedaan. Ze vroegen de facturen van SDW op, maar de gemeente weigert om die te laten inzien.

Heb je tips over tegenprestaties en het kostenplaatje dat daarmee gemoeid is? Tip onze redactie!

Onderzoek Inspraak: burger versus overheid

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin komt? We spraken de heer Herman Bröring, hoogleraar integrale rechtsbeoefening. Hij stelt dat 'de inspraak bij de komst van windmolenparken in Drenthe is mislukt; er is veel informatie achtergehouden.'

Kom met jouw tips en ervaringen en wij zoeken het uit.

Onderzoek Veroordeelde Artsen

We krijgen tips over het ‘verdienmodel’ achter het werken met behoud van bijstand. In verschillende gemeenten wordt er, na dringende verzoeken, géén openheid van zaken gegeven over het geld dat de gemeente aan reïntegratiebureaus betaalt voor reïntegratietrajecten. Ook bijstandsgerechtigde Pieter Wondergem uit Rotterdam wil daar openheid over, maar krijgt dat vooralsnog niet.

Weet u meer over de geldstroom tussen gemeenten en reïntegratiebureaus? Tip ons!

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek