Help ons het socialmedia-beleid van de politie in kaart te brengen

dinsdag 17 oktober 2017 Leestijd: 1 min.

Foto: ANP /

Thomas Mulder

Datajournalist

thomas.mulder@kro-ncrv.nl

dinsdag 17 oktober 2017 Leestijd: 1 min.

Voor het dossier Politie online analyseren we het gebruik van social media door de politie. Eerder maakten we een interactieve kaart waarin je op zoek kon naar wijkagenten bij jou in de buurt, die gebruik maken van social media. Na publicatie volgden er diverse reacties van tipgevers.

Eén van die tipgevers merkte terecht op, dat zijn postcode geen resultaat gaf, terwijl zijn wijkagent wél op Twitter zit. Wij hebben onze kaart gebaseerd op de gegevens van de politie, maar die gegevens zijn blijkbaar niet compleet.

Omdat wij alle socialmedia-accounts van de politie willen bestuderen, is het zaak om deze gegevens wel compleet te maken. En daarom vragen we om jullie hulp.

Bekijk in het onderstaande formulier welke socialmedia-accounts wij al hebben gevonden. Ontbreekt er iets? Volg dan de link bovenin tip insturen om bij een vragenlijst te komen. Daar kun je de ontbrekende gegevens (Facebook, Twitter en Instagram) aanvullen.

Hier vind je tip insturen.

Daarnaast onderzoeken we de tweets, facebook- of instagramposts van de politie ook inhoudelijk. Zo kwamen Jessica en Jaime eerder in de problemen, doordat de politie een foto had gemaakt van hun opvallende auto en deze ook op social media had gepost.

Wij zijn op zoek naar meer van dit soort gevallen. Ben jij jezelf wel eens tegengekomen op een socialmedia-kanaal van de politie? En ben je daar misschien ook mee in de problemen gekomen? Laat het ons dan weten en mail ons op tip insturen.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Politie Online
Verkenning Research Opnames Uitzending

41 tips

ontvangen

19 experts gesproken

We zoeken (strafrecht)advocaten die ervaring hebben met cliënten die door de politie herkenbaar op social media zijn gezet.

Dit artikel is geschreven door:

Thomas Mulder Datajournalist

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Lees verder
@thomassmulder

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De politie begeeft zich niet alleen op straat, maar de laatste jaren ook steeds meer online. Er worden politieberichten op internet geplaatst en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twi...
Alles over dit onderzoek