Help ons bij ons onderzoek: Hoeveel burgers en gemeenten verzetten zich tegen windparken?

maandag 14 september 2015 Leestijd: 1 min.

header1 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 14 september 2015 Leestijd: 1 min.

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met een windmolenpark in hun achtertuin. In 2020 wil de Nederlandse regering 6000 megawatt windenergie opwekken. De realisatie van deze plannen stuit op veel protest. Voor ons dossier Inspraak: burger versus overheid onderzoeken we hoeveel gemeenten en protestgroepen in Nederland het afgelopen jaar in opstand kwamen tegen de windmolens. Help ons bij ons onderzoek.

Spreekt uw gemeente zich openlijk uit tegen de windmolens? Zijn er bij u in de buurt ook protestgroepen actief? Kijk dan hier op de lijst met gemeenten en actiegroepen die zich verzetten (2014-2015). Kunt u ons verder helpen met het afmaken van deze lijsten?

Eerder plaatsten we ook een document over de besluitvorming bij het windmolenpark in de Veenkoloniën. Al snel werd duidelijk dat de situatie in Drenthe sprekend is voor veel andere windparken.

Help ons verder met ons onderzoek en stuur uw tip naar robbert-jan.baelde@kro-ncrv.nl of sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Inspraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

68 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin ...
Alles over dit onderzoek