Handel in de dood: dodelijk poeder uit China

vrijdag 20 februari 2015 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2015-01-20 om 13.08.14_0 /

Ruth Nederveen

editor

@Ruth Nederveen

vrijdag 20 februari 2015 Leestijd: 1 min.

Op 1 maart a.s. is het een jaar geleden dat Gaby Olthuis euthanasie kreeg. De reportage over Gaby maakte veel los. Hoe kan een jonge moeder met een weliswaar ernstige vorm van oorsuizen (tinnitus) de wens hebben om te sterven? Hoe kan ze haar kinderen achterlaten?

In onze uitzending wordt duidelijk dat Gaby niet langer kan leven met de altijd aanwezige herrie in haar hoofd en de pijn die dit met zich mee brengt. Zij zoekt hulp bij de Levenseindekliniek voor euthanasie. Maar wat als haar verzoek wordt afgewezen?

Gaby heeft 'voor als het echt niet anders kan' dodelijk poeder in China besteld. Zij is overigens niet de enige die dit illegale euthanasiemiddel in het buitenland heeft gekocht. Bij ons zijn meer gevallen bekend die het poeder of de vloeibare vorm in huis haalden. We kregen allerlei vragen over de aanschaf van het middel:

‘Hoe zit dat nu met dat gif op bestelling? Kan je dat zomaar kopen en invoeren?’

We zijn zelf ook benieuwd. Vragen genoeg. Wij gaan dit onderzoeken. Blijf dit onderzoek dus volgen op deze site, Facebook en Twitter.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Dokter, ik wil euthanasie
Verkenning Research Opnames Uitzending

13 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ruth Nederveen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wat is er voor nodig om te sterven op verzoek? En welke rol speelt de apotheker bij een euthanasieverzoek? De Monitor over de euthanasiepraktijk.
Alles over dit onderzoek