Werk en inkomen / Ziek door mijn werk

FNV wil regeling voor beroepsziekten

woensdag 11 juni 2014 Leestijd: 0 min.
Redactie de Monitor

Developers

woensdag 11 juni 2014 Leestijd: 0 min.

Er moet een collectieve schadevergoedingsregeling komen voor slachtoffers van een beroepsziekte. De vakcentrale FNV zegt dat naar aanleiding van een hoorzitting die de Tweede Kamer donderdag organiseert over beroepsziekten. Aanleiding is ons uitgebreide onderzoek en onze televisie-uitzending over dit probleem. De Kamerleden spreken met deskundigen op dit vlak.

Elk jaar worden in Nederland 50.000 mensen ziek door het werk. Zo'n 3000 mensen overlijden jaarlijks aan een beroepsziekte. Volgens de FNV is iemand die een ziekte oploopt door het werk ,,aan de goden overgeleverd''.

,,Als je werkt, moeten de omstandigheden goed zijn. Ziek worden van je werk is al helemaal niet acceptabel. En als dat toch gebeurt, dan moet er een fatsoenlijke schadevergoeding komen'', zegt FNV-voorzitter Ton Heerts. Hij roept de politiek op ,,om de problematiek van de beroepsziekten nu eindelijk fatsoenlijk te regelen''.

(Bron: ANP)

Verkenning Research Opnames Uitzending

371 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Developers
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe wordt er omgegaan met mensen met een beroepsziekte? De Monitor onderzoekt in welk systeem mensen die ziek zijn geworden door hun werk terecht komen.
Alles over dit onderzoek