Oproep zwangerschapsdiscriminatie

‘Er zitten wellicht rotte appels tussen, maar vaak gaat zwangerschapsdiscriminatie onbewust’

woensdag 05 februari 2020 Leestijd: 1 min.

‘Er zitten wellicht rotte appels tussen, maar vaak gaat zwangerschapsdiscriminatie onbewust’ / Gettyimages

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

woensdag 05 februari 2020 Leestijd: 1 min.

Ondernemerssorganisatie MKB-Nederland vindt dat vrouwen altijd melding moeten maken als zij zich gediscrimineerd voelen door hun werkgever. ‘Discriminatie op grond van zwangerschap, een kinderwens of moederschap is bij wet en op grond van diverse mensenrechtenverdragen verboden. Zo simpel is dat,’ aldus woordvoerder Mieke Ripken. Toch worden zwangere vrouwen nog met enige regelmaat door werkgevers gediscrimineerd. Hoe kan dat?

‘Bedrijven weten niet altijd wat wel en wat niet mag óf ze zijn zich niet bewust van hun eigen gedrag. Er zitten wellicht rotte appels tussen, maar veel gaat onbewust,’ zo laat de ondernemersorganisatie weten. Juist daarom vinden ze het ook belangrijk dat vrouwen eerst bij hun werkgever aankloppen als zij het idee hebben dat er sprake is van ongelijke behandeling. Ripken: ‘Dan wordt het probleem beter zichtbaar voor werkgevers.’

Dilemma’s kleine werkgevers

Toch ziet MKB-Nederland ook dat een zwangere medewerker (kleine) werkgevers wel voor een dilemma kan plaatsen. ‘Als je een belangrijk project van een jaar hebt en de projectleider die je voor die periode hebt aangetrokken zegt na drie maanden dat ze vijf maanden zwanger is, dan heb je echt wel even een probleem,’ aldus Ripken. 

Alle vrouwen hard nodig op de arbeidsmarkt

Ze vervolgt: ‘We horen ook wel eens dat werkgevers bijvoorbeeld moeite hebben om te voldoen aan hun verplichtingen als het gaat om het aanbieden van een kolfruimte. Of het aanpassen van arbeidstijden.’ Dat mag volgens de organisatie voor het midden- en kleinbedrijf er niet voor zorgen dat zwangere vrouwen niet worden aangenomen of worden achtergesteld. Ripken: ‘Veel kan in goed overleg worden opgelost, je moet er dan wel beiden open en eerlijk over durven praten.’

Ook noemen ze het ‘kortzichtig’ en ‘getuigen van slecht werkgeverschap’ als een werkgever iemand na twee tijdelijke dienstverbanden opeens het voorgenomen vaste contract niet aanbiedt vanwege een zwangerschap. Ripken: ‘Werkgevers moeten zich goed realiseren dat we álle vrouwen op de arbeidsmarkt hard nodig hebben. Bovendien beslaat een arbeidsrelatie meestal een langere termijn. Wat zijn dan vier maanden?’

Oproep

Heb jij als werknemer te maken (gehad) met zwangerschapsdiscriminatie? Of loop jij als werkgever tegen dilemma’s aan rond de zwangerschap van je medewerkers? We horen graag je verhaal!

Lees meer over

Werk en inkomen Discriminatie
Verkenning Research Opnames Uitzending

Discriminatie

Uitzending

Maandag 17 februari in De Monitor NPO2 om 22:15 uur: Je contract wordt niet verlengd nadat je je baas vertelt dat je zwanger bent. Of je wordt na de bevalling in een lagere functie gezet. Het zijn vormen van zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer. Het mag niet van de wet, maar het gebeurt wel. Hoe kan het dat dit anno 2020 nog steeds gebeurt?

Deel jouw ervaring 27 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 17 februari 2020 om 22:15  NPO2

115 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Je bent zwanger. Yes! Na de zware eerste maanden vol misselijkheid en vermoeidheid voel je je nu goed. Maar helaas blijf je niet lang op die roze wolk zitten.
Alles over dit onderzoek