Oproep zwangerschapsdiscriminatie

‘Een zwangere vrouw drukt zwaar op de bedrijfsvoering’

vrijdag 10 januari 2020 Leestijd: 1 min.

‘Een zwangere vrouw drukt zwaar op de bedrijfsvoering’ / Gettyimages

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

vrijdag 10 januari 2020 Leestijd: 1 min.

Geen enkele ondernemer zal zomaar zwangere vrouwen discrimineren. Maar het gebeurt wel. Voor het onderzoek Zwangerschapsdiscriminatie zijn we benieuwd waarom het voor werkgevers onhandig is om een zwangere vrouw aan te nemen of in dienst te hebben. Is het bedrijfseconomisch onhandig? Vrezen ondernemers voor extra kosten of een hoger verzuim? Weet jij hier meer over? We horen graag je verhaal!

Zwangerschapsdiscriminatie komt in verschillen vormen voor. Zo zegt het College voor de Rechten van de Mens dat 44 procent van de zwangere vrouwen geen contractverlenging krijgt, de vrouwen vermoeden dat het te maken heeft met hun zwangerschap. En dat mag niet. Ook het niet aannemen van een zwangere, het veranderen van de arbeidsvoorwaarden of het zonder overleg terugdringen van het aantal contracturen is niet toegestaan. Eenmaal bevallen is de werkgever bovendien wettelijk verplicht om voor een fatsoenlijke kolfruimte te zorgen, een stoffige archiefkast of een hoekje in de algemene kantine is niet afdoende.

lees ook: Ina is bedrijfsdoula: ze helpt zwangeren die met hun werk worstelen dinsdag 07 januari

Maar dat al die regels en voorwaarden voor werkgevers niet altijd handig zijn blijkt uit een reactie van een kleine ondernemer op onze Facebookpagina. Ze prijst zichzelf gelukkig dat haar werknemers geen kind hebben gekregen terwijl ze bij haar in dienst waren: ‘Een zwangere vrouw drukt dusdanig zwaar op de bedrijfsvoering (financieel en organisatorisch) dat ik daar waarschijnlijk zelf aan onderdoor zou zijn gegaan.’ Ze vindt het onterecht dat ziekte en zwangerschap als verantwoordelijkheid bij de werkgever worden neergelegd, terwijl het een maatschappelijk ‘probleem’ is.

Oproep ondernemers

Wij zijn op zoek naar ondernemers die hier mee worstelen. Ben jij ondernemer en herken jij je hierin? Kan je ons uitleggen tegen welke problemen jij aanloopt? Wat zou er moeten gebeuren om werkgevers te motiveren om zwangeren en jonge moeders juist wél aan te nemen en gelijke kansen te bieden? We horen graag je verhaal!

Lees meer over

Wet-en regelgeving Discriminatie
Verkenning Research Opnames Uitzending

51 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In 2013 telde de politie ruim 3600 discriminatie-incidenten. Anti-discriminatiebureaus telden ruim 7000 meldingen. Maar deze cijfers geven bepaald geen realistisch beeld van wat er echt in Nederlan...
Alles over dit onderzoek