Wet-en regelgeving / Cameratoezicht

Doe mee met ons experiment: Hoe goed kun jij beveiligingsbeelden beoordelen?

donderdag 24 mei 2018 Leestijd: 0 min.

Screenshot / Video

Jerry Vermanen

Datajournalist

donderdag 24 mei 2018 Leestijd: 0 min.

Je bent vast wel bekend met video’s van burgers die door agenten worden aangehouden of opgepakt. De meningen over het optreden van agenten vliegen vaak in het rond. Omdat het zo makkelijk is om een oordeel over zulke beelden te hebben, willen wij een experiment met jou doen. Hoe beoordeel jij het optreden van agenten?

Student Britt-Sophie Voerknecht van de opleiding Criminologie op de Erasmus Universiteit (Rotterdam) heeft het experiment voor ons opgezet. Jij krijgt een nagespeeld scenario te zien, en vervolgens wordt gevraagd of je het optreden van agenten kunt beoordelen. Hoe positief ben je daarover nadat je de beelden hebt gezien?

De vragenlijst is inmiddels gesloten. Wij gaan de resultaten analyseren. Bedankt voor het meedoen.

Verkenning Research Opnames Uitzending

40 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Jerry Vermanen Datajournalist

Jerry Vermanen werkt op de dataredactie van KRO-NCRV. Hij zoekt altijd naar meetbare en controleerbare gegevens voor de basis van zijn verhalen. Meningen zijn leuk voor feestjes en verjaardagen, maar feiten maken journalistieke verhalen de moeite waard. Uitzoomen voor het grotere plaatje, en inzoomen voor het menselijke verhaal.

Lees verder
@jerryvermanen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het is de normaalste zaak van de wereld dat je door camera’s in beeld wordt gebracht. Maar levert dat alleen maar successen op, of kun je ook onterecht in de problemen komen door camerabeelde...
Alles over dit onderzoek