'Dit is een draaideur. Wie wordt er beter van?'

donderdag 21 augustus 2014 Leestijd: 1 min.
Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl

donderdag 21 augustus 2014 Leestijd: 1 min.

‘Bij ons is er absoluut sprake van verdringing’ vertelt een groenvoorziener uit het oosten aan mij. Ik ben een kop koffie bij hem gaan drinken om zijn bedrijf te zien en zijn verhaal te horen. Het grootste deel van zijn personeel zijn mensen die hij uit de uitkeringsbakken van gemeenten haalt. Een sociale ondernemer dus.

Maar gemeenten nemen daar geen genoegen mee. Elke keer als hij een nieuwe opdracht van een gemeente krijgt om het groen te onderhouden moet hij weer nieuwe mensen uit de uitkeringsbakken halen.

De groenvoorziener:

‘Dit is een draaideur. Wie wordt er beter van? De mensen die we net lekker hebben ingewerkt staan weer op straat voor een nieuwe groep werklozen. Ik zou ze wel een baan willen aanbieden. Maar dat kan dus niet omdat ik afhankelijk ben van de grillen van ambtenaren. Je zou kunnen zeggen dat ze ervaring hebben opgedaan maar als er geen banen zijn, waar komen ze dan weer terecht? Juist thuis op de bank, opnieuw in de uitkering’.

Lees meer over

Werk en inkomen Werkloos en boos
Verkenning Research Opnames Uitzending

267 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Miranda Grit Verslaggever

Vanaf de eerste uitzending van De Monitor is Miranda Grit als verslaggever betrokken bij het maken van de journalistieke verhalen waarin tips van mensen centraal staan. ‘Door het directe contact met betrokken kijkers word ik op bijzondere onderzoeksideeën gebracht waarvan ik weet; dit leeft in de samenleving. Het is bijzonder om te zien hoe er gereageerd wordt via Facebook en Twitter op de reportages die ik publiceer. Soms word ik gecorrigeerd, andere keren gecomplimenteerd. Maar elke reactie beschouw ik als waardevol om zo samen onze maatschappij nog net een beetje mooier te maken.’

Lees verder
@mirandagrit

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe gaan we in Nederland om met werklozen? Miljoenen worden uitgetrokken om mensen weer aan een baan te helpen via allerlei maatregelen en subsidies. Zijn ze zinvol?
Alles over dit onderzoek