‘De vraag naar vrije sector huurwoningen is gigantisch, maar het aanbod blijft achter’

donderdag 19 mei 2016 Leestijd: 1 min.

syntrus achmea afstand /

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

donderdag 19 mei 2016 Leestijd: 1 min.

Vastgoedbelegger Syntrus Achmea benaderde ons tijdens ons onderzoek naar Huurdersproblemen. Zij willen graag hun verhaal vertellen over het gebrek aan doorstroming op de woningmarkt. Dat komt, geven zij aan, doordat er veel te weinig woningen worden bijgebouwd in het middensegment tussen de 700 en 1000 euro. Als grootste Nederlandse vastgoedbelegger wil Syntrus die woningen graag bouwen. Maar bij gemeenten vissen zij vaak achter het net.

In het Wijnhavenkwartier in Den Haag bouwt Syntrus Achmea op dit moment net die woningen waar veel vraag naar is. De CEO van Syntrus Achmea, Henk Jagersma, leidt Teun rond in een van de appartementen die in aanbouw zijn.‘De vraag naar dit soort huurwoningen is gigantisch en zeker in de vier grote steden. Maar die hebben pas de afgelopen 2 jaar een expliciet beleid geformuleerd op vrijesector huurwoningen. Voor die tijd gebeurde dat nooit. Niet in grondprijsbeleid, niet in het toewijzen van grond. Gemeentes hebben hun beleid nog niet op orde, en dat is wel nodig’.

Komende zondag vertelt Jagersma in onze uitzending hoe hij als vastgoedbelegger kijkt naar het vastlopen van de Nederlandse woningmarkt. Wil jij meer vertellen over jouw ervaringen op de Nederlandse woningmarkt? Tips kun je sturen naar: tip insturen.

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Woonproblemen
Verkenning Research Opnames Uitzending

Woonproblemen

Uitzending

Onze uitzending Wel werk, geen woning is maandagavond 11 mei om 22:15u op NPO2.

Deel jouw ervaring 143 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 11 mei 2020 om 22:15  NPO2

1404 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Leidt de hoge woningnood tot dakloosheid?
Alles over dit onderzoek