Achtergrond Crisis in het ziekenhuis

'De personeelstekorten in ziekenhuizen stijgen ook ons boven het hoofd’

donderdag 25 oktober 2018 Leestijd: 4 min.

Verpleegkundige aan het werk / ANP

Nina van Nieuwkoop

Redactie

nina.vannieuwkoop@kro-ncrv.nl

donderdag 25 oktober 2018 Leestijd: 4 min.

‘Door de tekorten aan ziekenhuispersoneel doen uitzendkrachten en detacheringsbureaus goede zaken,’ laat een ic-verpleegkundige ons weten. De verpleegkundige mailt ons in ons onderzoek Crisis in het ziekenhuis, waarin we dieper duiken in de personeelstekorten in ziekenhuizen. Ook andere verpleegkundigen vertellen dat zij veel collega’s zien vertrekken naar detacheringsbureaus. 

Update 22 oktober 2019

Het personeelstekort in de zorg leidt op meerdere vlakken tot hogere kosten door de noodgedwongen inhuur van duur extern personeel. Zo is in 6 jaar tijd het aantal zzp’ers in de zorgsector met 70 procent gestegen, meldt BNR vandaag. Het radiostation vroeg cijfers op bij de Kamer van Koophandel.

‘Detacheringsbureaus bieden mensen vaak financieel aantrekkelijke contracten en mooie extra’s,’ vertelt een ic-verpleegkundige. Volgens hem is dat een reden dat een aantal van zijn collega’s besloot uit dienst te gaan bij het ziekenhuis, en ging werken voor een detacheringsbureau. En ook een ic-verpleegkundige uit Zuid-Holland laat weten: ‘In een markt met enorme tekorten is het niet vreemd dat mensen vertrekken naar plekken waar meer geld te verdienen valt.’

Kijk hier onze uitzending terug over het personeelstekort in ziekenhuizen.

lees ook: ‘De werkdruk op de intensive care is enorm: kwaliteit en veiligheid lopen gevaar’ zaterdag 06 oktober

Een andere tipgever, werkzaam voor een detacheringsbureau, laat ons weten dat er wat haar betreft te weinig is geïnvesteerd in het personeel op de afdelingen. Ze vertelt: ‘Daarom denk ik dat mensen weggaan, en dan zijn die financiële voordelen mooi meegenomen. Bovendien kan ik als gedetacheerde gewoon de deur achter me dichttrekken na een werkdag. Ik kan rustig op de bank zitten thuis, en geen continue druk voelen over de drukte op de werkvloer. Ik kom gewoon werken als ik ben ingehuurd. Daarmee heb ik voor mezelf gekozen. Dat is voor collega’s in dienst van het ziekenhuis wel eens anders.’

‘Ik zocht naar waardering maar vond het niet’
Ook komen we in contact met ic-verpleegkundige Hassan el Haouari, die inmiddels 9 jaar geleden besloot over te stappen van een ziekenhuis naar een detacheringsbureau. ‘Ik heb 10 jaar lang als ic-verpleegkundige in dienst van een ziekenhuis gewerkt. Daarnaast was ik ook nog zo’n 5 jaar seniorverpleegkundige. Dat betekende dat ik niet alleen aan het bed stond, maar ook allerlei nevenactiviteiten deed,’ vertelt Hassan.

  lees ook: Ziekteverzuim in de zorg: ‘De rek is eruit’ zaterdag 13 oktober

Hassan vervolgt: ‘Ik werkte hard. Naast mijn reguliere werk deed ik mee aan allerlei verschillende projecten, en werd ik er bijvoorbeeld ook altijd bij geroepen als er een patiënt van Arabische afkomst op een afdeling lag. Dan moest ik vertalen of mijn collega’s uitleggen hoe moslims omgaan met ziekte en dood. Uiteraard koos ik er zelf voor om dat te doen, maar dan verwacht je ook een beetje waardering. En dat kreeg ik niet van het ziekenhuis.’

‘Na een tijd werd dat onbevredigend en werd ik nieuwsgierig naar andere werkgevers. Ik besloot eens te kijken naar wat een detacheringsbureau me te bieden had. Direct bij mijn eerste gesprek met TMI, één van de grootste detacheringsbureaus in de zorg, was ik verkocht. Mijn mond viel wagenwijd open toen ik hoorde wat de secundaire arbeidsvoorwaarden waren,’ vertelt hij.

Ziekenhuizen in problemen door hoge kosten
Het zijn precies die arbeidsvoorwaarden die volgens onze tipgevers de reden zijn dat veel verpleegkundigen overstappen naar detacheringsbureaus. Ook Hassan erkent dat het hogere loon en de andere extra’s meespeelden in zijn keuze. ‘Ik zou een dief zijn geweest van mijn eigen portemonnee. Ik kreeg meer betaald en ik heb zelfs een leaseauto. Daar kon ik alleen maar profijt van hebben. Bovendien was dat extra geld ook deel van die waardering waar ik al die tijd naar zocht,’ legt Hassan uit.

Toch blijken die goede arbeidsvoorwaarden ziekenhuizen juist in moeilijkheden te brengen. Deze week werd duidelijk dat het Slotervaartziekenhuis en de MC IJsselmeerziekenhuizen kampen met financiële problemen, deels veroorzaakt door de hoge inhuurkosten van personeel via detacheringsbureaus. Die kosten zijn namelijk vele malen hoger dan de kosten voor het personeel in eigen dienst. Inmiddels zijn de instellingen zelfs failliet verklaard.

Ook detacheringsbureaus voelen de tekorten
We zoeken contact met TMI, het detacheringsbureau waar Hassan voor werkt. TMI laat ons weten dat mensen bij hun in dienst komen vanwege de vrijheid en de afwisseling in werkomgeving, maar ook vanwege de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Toch is het detacheren niet voor iedereen weggelegd: als gedetacheerde moet je zeer flexibel en mobiel zijn, en genoegen nemen met het feit dat je geen vaste collega’s hebt. TMI heeft ook geen overvol werknemersbestand. Sterker nog, TMI vertelt ons zelf ook last te hebben van het landelijk tekort aan gespecialiseerd verpleegkundig personeel.

'Ook wij hebben een tekort aan personeel.'TMI

‘Voorheen was het zo dat wij als detacheringsbureau werden ingezet bij ziekte of zwangerschapsverlof. We kregen dus vooral korte aanvragen - voor een paar maanden - binnen. Daar kwam met het oplopen van de tekorten verandering in. Steeds vaker kregen we langere aanvragen omdat ziekenhuizen simpelweg zelf geen gespecialiseerd verpleegkundig personeel hadden op de afdeling. En dus moesten wij verpleegkundigen inzetten voor langere tijd. We hebben mensen in dienst die inmiddels al lange tijd achtereen op dezelfde afdeling werken,’ vertelt TMI.

‘Het was niet meer zomaar even invallen’
Het beeld van die verschuiving herkent ook één van onze tipgevers, die jarenlang werkte voor een detacheringsbureau. Zij mailt ons dat het detacheringswerk de afgelopen jaren enorm is veranderd. ‘Het werken voor een detacheerder is niet meer ‘even invallen’ omdat er iemand ziek is. Ik zat steeds vaker ergens langdurig. Zo werkte ik 1,5 jaar op de afdeling van een ziekenhuis in de regio Utrecht. En dat soort grappen deden zich steeds vaker voor. Dat komt gewoon door die chronische personeelstekorten die ziekenhuizen maar niet opgevuld krijgen.’

Inmiddels is het personeelstekort zo dringend dat ook detacheringsbureaus niet altijd soelaas kunnen bieden aan ziekenhuizen. Het landelijke tekort heeft namelijk ook de detacheringsbureaus bereikt. ‘Intussen hebben ook wij onvoldoende gespecialiseerd verpleegkundigen in dienst. De tekorten zijn zo hoog opgelopen dat het zelfs voor ons lastig is om aan de aanvragen tegemoet te komen. We moeten bijna dagelijks nee verkopen aan ziekenhuizen die een aanvraag bij ons neerleggen,’ verklaart TMI. 

Kijk hier onze uitzending terug over het personeelstekort in ziekenhuizen.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Crisis in het ziekenhuis
Verkenning Research Opnames Uitzending

Crisis in het ziekenhuis

Uitzending

Ziekenhuizen werken met computersystemen die slecht met elkaar praten. Als jij in ziekenhuis A vaak komt en ze weten daar alles van je, maar je wordt in ziekenhuis B met spoed opgenomen, kan de arts daar vaak niet zien wat er allemaal al van jou bekend is. Waarom is dat erg? En hoe kan het dat in 2019 dit nog niet goed werkt? Wij zoeken het uit.

Deel jouw ervaring 53 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op zondag 08 september 2019 om 22:40  NPO2

262 tips

ontvangen

Gezondheid en zorg / Crisis in het ziekenhuis

Oproep

Herken jij je hierin? Worden er in jouw ziekenhuis veel mensen ingehuurd via een detacheerder? Of huur jij als ziekenhuis veel mensen in bij een detacheringsbureau? We horen graag je verhaal!
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Nina van Nieuwkoop

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Na twee uitzendingen over de personeelstekorten gaan we nu de problemen bij de uitwisseling van patiëntengegevens onderzoeken.
Alles over dit onderzoek