De quiz Het Cannabis-experiment

De Monitor-wietquiz voor voor- én tegenstanders van de legale teelt

dinsdag 17 september 2019 Leestijd: 0 min.

Een joint / Getty Images, halfdark

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

dinsdag 17 september 2019 Leestijd: 0 min.

De overheid begint binnenkort met een coffeeshop-experiment in tien gemeenten. De teelt en de verkoop van hennep voor de coffeeshop zullen in een gesloten systeem helemaal onder controle staan. Hoeveel weet jij over dit experiment? Hier acht testvragen.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons onderzoek? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. Dan sturen we je elke 2 weken de nieuwste artikelen.

 

Lees meer over

Gezondheid en zorg Cannabis
Verkenning Research Opnames Uitzending

95 tips

ontvangen

Gezondheid en zorg / Cannabis

Gaat het cannabis-experiment met de coffeeshops slagen of niet?

Wij willen meer weten over de wereld van de cannabis, de coffeeshops het het experiment met een gecontroleerde teelt en aanvoer. Weet je hier meer over, mail ons!
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Dit kabinet is van plan om een experiment te doen met een gesloten teelt en toevoer van cannabis aan coffeeshops. Tien gemeentes doen mee en zullen volledig legaal geteelde wiet gaan verkopen.
Alles over dit onderzoek