‘De enige die het kan stoppen bent u!’

vrijdag 18 september 2015 Leestijd: 1 min.

tenHave /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

vrijdag 18 september 2015 Leestijd: 1 min.

In Drenthe zijn ook voorstanders van de bouw van windturbines. Presentator Teun van den Keuken interviewde één van hen, Harbert ten Have voor het dossier Inspraak: burger vs overheid. Ten Have is boer en een van de initiatiefnemers van de windparken die over een paar jaar in de Veenkoloniën moet verschijnen.

Hij hoopt dat de windturbines zo snel mogelijk op zijn velden staan te draaien. Vanwege de inkomsten, want het rendement is hoog. En omdat Nederland meer duurzame energie wil, en de overheid ze niet bouwt, vindt hij het niet meer dan normaal dat hij bij die duurzame doelstelling helpt.

Als Ten Have niet zou bouwen, zou niemand bouwen. Zo vat Teun het ook samen: ‘De enige die het kan stoppen bent u!’ Waarop Ten Have antwoordt: U heeft het goed begrepen.’ Toch is hij vastberaden. Want ook al erkent de boer dat er in de regio geen draagvlak is, afblazen, dat kan niet.


Heeft u ook iets te vertellen over inspraak en draagvlak bij grote projecten, mail ons.

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Inspraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

68 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin ...
Alles over dit onderzoek