‘Dat een of twee mensen je leven zo vergriepen, dat maakt me zo boos’

vrijdag 23 oktober 2015 Leestijd: 1 min.

Kees Ludlage /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

vrijdag 23 oktober 2015 Leestijd: 1 min.

Zichtbaar geëmotioneerd vertelt Kees Ludlage wat de gevolgen zijn van de ernstige longaandoening die hij opliep tijdens zijn werk als koppensneller in de bouw. ‘Traplopen lukt niet meer, en hele dagen werken ook niet. Ik had me mijn toekomst heel anders voorgesteld.’ Ludlage heeft silicose, een ernstige longziekte, die in 2002 al op foto’s in een beginnend stadium was te zien. Kees werd naar eigen zeggen door niemand ingelicht. En hij werkte nog jaren door.

We komen met hem in contact voor het onderzoek Ziek door mijn werk. Ruim 33 jaar werkte Kees Ludlage bij dezelfde werkgever. Hij vertelt ons uitgebreid over de liefde voor zijn vak, zijn beroepsziekte en het verdriet dat hij heeft omdat hij nu niet meer kan werken in de bouw. ‘Ik vond het het prachtigste beroep wat er was.'Help ons verder in het onderzoek

Ons onderzoek naar beroepsziekten gaat door. Tips over het dossier Ziek door mijn werk kunt u sturen naar daan.jansen@kro-ncrv.nl of yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl. Of via ons tipformulier.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

591 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek