Burgemeester Aboutaleb: Politie juist gehandeld, maar slecht gecommuniceerd

vrijdag 13 december 2013 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 13 december 2013 Leestijd: 1 min.

Op 30 oktober stelde de Rotterdamse VVD-fractievoorzitter Van de Donk vragen aan burgemeester Aboutaleb naar aanleiding van het verhaal van Guido Jeurissen. Hij werd namelijk rondom het Rotterdamse centraal station bestolen van zijn cameratas, terwijl hij aan het filmen was. 

Omdat er minstens drie camera’s hangen rondom de plaats delict, had Guido hoop dat de diefstal was vastgelegd. Guido diende bezwaar in omdat de politie eerder per brief liet weten niets met zijn aangifte te gaan doen omdat het delict niet ernstig genoeg was. De Rotterdamse politie liet Guido vervolgens weten dat de beelden wèl zijn bekeken, maar dat de camera’s geen zicht hadden op de plaats delict.

Burgemeester Aboutaleb laat nu weten dat de politie in de zaak van Guido Jeurissen "conform het vigerende beleid heeft gehandeld", dat camerabeelden - indien aanwezig - altijd worden bekeken na het doen van aangifte, maar dat er beter gecommuniceerd had moeten worden over de afhandeling van de zaak en dat de politie verbeteringen zal aanbrengen.

VVD Rotterdam komt maandag met een reactie.

Lees hier de brief van burgemeester Aboutaleb.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Politie, waar is mijn aangifte?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Politie, waar is mijn aangifte?

Uitzending

Deel jouw ervaring 58 andere artikelen in onderzoek

568 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Van alle aangiftes die bij de politie worden gedaan, leidt maar 5% tot een veroordeling. Hoe kan dit? Wat gebeurt er met de aangiftes bij de politie? En hoe eenvoudig en veilig is het om aangifte t...
Alles over dit onderzoek