Brandweer Nederland heeft geen cijfers beroepsziekten

donderdag 10 september 2015 Leestijd: 1 min.

Ijle Stelstra_0 /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

donderdag 10 september 2015 Leestijd: 1 min.

Hoeveel mensen zijn er ziek geworden door hun werk bij de brandweer? Hoeveel mensen kregen er bijvoorbeeld kanker? Hoe groot is het probleem? Het zijn vragen die ons blijven bezighouden in het onderzoek Ziek door mijn werk

Jacco Scheer van Hulp voor Hulpverleners vertelt ons eerder dat er volgens hem niet veel beroepsziekten worden geregistreerd bij de brandweer. En zo stelt hij: ‘Wat niet vastligt, bestaat niet.’ Hebben we hier te maken met een negatieve brandweerman of beschikt de brandweer echt niet over deze gegevens?

We leggen het voor aan IJle Stelstra, projectleider arbeidsveiligheid van Brandweer Nederland.Uitzending beroepsziekten bij de brandweer

Zondag 13 september staat de gehele uitzending in het teken van beroepsziekten bij de brandweer (NPO 2, 22:35 uur). Dan ook meer uit het interview met IJle Stelstra. Heeft u tips in dit dossier? Meldt het ons.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

586 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek