Brabants dorp gaat strijd met kilo’s aan

vrijdag 21 oktober 2016 Leestijd: 0 min.

leende 1 /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

vrijdag 21 oktober 2016 Leestijd: 0 min.

Met het hele dorp proberen het eetpatroon te veranderen om zo gezonder te worden. We krijgen een opvallende tip binnen in ons dossier Overgewicht over het Brabantse dorp Leende. Drie artsen uit die gemeente zijn een initiatief gestart om de Leendenaren gezonder te maken.

De inwoners blijken namelijk bovengemiddeld dik te zijn en dat moet veranderen als het aan de artsen ligt. Meer gezonde vetten en minder koolhydraten is het devies. We nemen polshoogte in het dorp en peilen het enthousiasme onder de Leendenaren.

Uitzending

Hoe is de zorg in de rest van Nederland geregeld voor mensen met overgewicht? Meer over het dossier Overgewicht aanstaande zondag 22:35 uur op NPO2.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Obesitas
Verkenning Research Opnames Uitzending

Obesitas

Uitzending

Hoe maken we onze omgeving gezonder in de strijd tegen overgewicht?

Deel jouw ervaring 62 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 03 februari 2020 om 22:15  NPO2

633 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De helft van de Nederlanders is te dik. Dit aantal blijft maar groeien. De zorgkosten nemen hierdoor alleen maar toe. ‘Elk pondje gaat door het mondje’, wordt vaak gezegd. Is het een kwestie van ei...
Alles over dit onderzoek