Boos om moedermarketing op de kraamafdeling

woensdag 19 augustus 2015 Leestijd: 1 min.

babymelkfoto_0 /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

woensdag 19 augustus 2015 Leestijd: 1 min.

Op zich is het niet gek dat een baby een keer flesvoeding bijgevoed krijgt, maar hoe netjes is het om net bevallen vrouwen al in het ziekenhuis bij het afkolven te confronteren met het merk Nutrilon, de melkpoedergigant die gespecialiseerd is in kunstmatige zuigelingenvoedsel? Nou niet zo netjes dus, vindt een tipgever die ons daarom deze twee foto’s toestuurde.large_Schermafbeelding 2015-08-19 om 11.29.45_0.pnglarge_Schermafbeelding 2015-08-19 om 11.32.14.png

Die foto’s heeft zij weer gekregen van Marlinda Zandwijk, een gelukkige moeder die verder geen klachten heeft over de zorg in het St. Antonius Alnatal ziekenhuis in Nieuwegein. Ik belde haar natuurlijk even op, en ook zij moet niets hebben van dit soort van moedermarketing.

'Ik vond het meteen heel raar, heel vreemd. Je wordt er toch door beïnvloed.'

Volgens onze tipgever is dit maar het topje van de ijsberg. In het wereldje van de kraamzorg is te veel sponsoring en daar moet een einde aan komen. Bovendien overtreedt het ziekenhuis internationale gedragsregels.

Ik zoek het verder uit en kom later deze week met meer informatie en interviews met betrokkenen.

Lees meer over

Jeugd en onderwijs Dikke Kinderen
Verkenning Research Opnames Uitzending

111 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We gaan op zoek naar de hoofdrolspelers in de strijd tegen obesitas. Onze vraag is of we het overgewicht bij jongeren wel goed aanpakken. Wat veroorzaakt overgewicht, welke maatregelen moeten genom...
Alles over dit onderzoek