Binnengekomen reacties brandveiligheid

maandag 13 april 2015 Leestijd: 1 min.

LOC over brandveiligheid_0 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 13 april 2015 Leestijd: 1 min.

Marthijn Laterveer van LOC (cliëntenorganisatie in de zorg) meldde gisteren in de Monitor dat in zorginstellingen brandveiligheid niet hoog op de agenda staat.

Na de uitzending kwamen de volgende interessante tips binnen over instellingen die het niet zo nauw lijken te nemen met de brandveiligheid:

“Het probleem is het volgende, BHV oefeningen worden op een andere locatie gedaan en niet op de locatie waar je werkt. Het is absoluut niet duidelijk wat je moet doen tijdens brand. Er zijn vele blokkades voor cruciale punten om te kunnen vluchten. Portofoons die gedragen zouden moeten worden door BHV-ers zitten in een kast achter slot en grendel. (…) Brandweer heeft al aan gegeven dat dit niet wenselijk is. Maar daar wordt geen gehoor aan gegeven.”

En:

“Een mooi tehuis, kort geleden verbouwd, kleine woongroepen, maar 's nachts gaan de deuren van de individuele bewoners op slot. Dit om te voorkomen dat bewoners gaan dwalen. Dit lijkt logisch, maar bij brand zitten de bewoners, die veelal ook slecht ter been zijn, gewoon gevangen!”

Hoe kan dit? Is het volgens de regels? Ons onderzoek naar brandveiligheid gaat door. Heeft u ook tips over zorginstellingen waar de brandveiligheid in het geding is? Laat het ons weten!

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Brandveiligheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

75 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe veilig zijn zorginstellingen als het om brandveiligheid gaat? Er bestaat een stelsel van vergunningen en voorschriften. Maar is dit in de praktijk goed geregeld of vooral op papier? En hoe zit ...
Alles over dit onderzoek