Bezwijk je als basischooldocent onder de administratieve druk op de werkvloer?

zondag 08 november 2015 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 14.38.06 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zondag 08 november 2015 Leestijd: 2 min.

Deze week leggen we de laatste hand aan onze uitzending over het onderzoek Inspraak: burger versus overheid. We verdiepen ons onder andere in vermeende discutabele praktijken van energiebedrijf Eneco bij de aanleg van een windpark in het Brabantse Halderberge. Meer over dit onderwerp lees je vast in ons dossier.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Nieuw onderzoek: basisschoolleraar onder druk

We krijgen een tip binnen van een basisschoollerares die zich ernstige zorgen maakt over de toenemende werkdruk in haar vak, want er wordt steeds meer van haar verwacht. ‘Ik moet op zes verschillende niveaus les geven in één klas. Ik heb 28 leerlingen, waarvan meerdere die specifieke zorg en aandacht nodig hebben. Dan zijn er ook nog de veeleisende ouders die steeds bijdehanter worden. Ouders kunnen je als docent echt kapot maken.’

We zijn op zoek naar meer verhalen uit de praktijk. Heb je als docent ook het idee dat je bezwijkt onder de hoge werkdruk? Wat maakt jouw werk zo stressvol en wat heeft dat voor gevolgen voor het uitoefenen van jouw vak? Heb je een tip voor ons, neem dan contact op met de redactie! Mailen kan ook naar: demonitor@kro-ncrv.nl.

Oproep: Uitbuiting starters en stagiairs

Wie net is afgestudeerd wil niets liever dan aan de bak. Maar vlak na de crisis liggen de startersfuncties niet voor het oprapen, terwijl werkgevers wel vragen om ervaring. Wie een gat op zijn of haar CV wil voorkomen, zoekt daarom een extra stage of werkervaringsplek. Of erger nog, legt zelfs geld toe om ergens te mogen werken. 'Je bent gewoon een melkkoe voor zo’n bedrijf,' zo laat een tipgever ons weten.


Kun je na je afstuderen geen baan vinden en loop je daarom een extra stage of zit je op een werkervaringsplek. Heb je het gevoel dat je hier wordt uitgebuit? Of moet je zelfs geld toe leggen om werkervaring op te kunnen doen? Of werk je bij een bedrijf waarbij de stagiairs wel erg onmisbaar zijn? Meld het ons!

Oproep: Zieke buschauffeurs en monteurs door dieseldampen?

We nemen een nieuwe beroepsgroep onder de loep in ons dossier Ziek door mijn werk. We kregen een tip dat mogelijk ruim 250 bus- en trambestuurders ziek geworden door asbest of als gevolg van het werken in dieseldampen.

Van de monteurs is nog maar een enkeling in leven en bij de buschauffeurs is er een kaalslag. En de mensen die nog wel in leven zijn hebben COPD of kanker,’ zo laten de tipgevers weten. Dieseldampen als oorzaak van een beroepsziekte. Hoe terecht is deze claim? Wij gaan het uitzoeken en kunnen jouw hulp gebruiken:

Wat vinden het GVB en de gemeente van de beweringen? We zijn op zoek naar mensen die beeldmateriaal (foto’s of eventueel video’s) hebben van de diesels die staan te dampen in de garage. We zoeken ook mensen die bij een openbaar vervoersbedrijf gewerkt en vermoeden dat ze ziek zijn geworden door uw werk? Of ben jij deskundig op het gebied van dieseldampen? Tips zijn welkom via tip insturen of via ons tipformulier.

Tips over nieuwe Jeugdwet

We krijgen veel tips binnen over de nieuwe Jeugdwet. Tipgevers vertellen ons dat privacy gevoelige informatie van kinderen op de bureaus belandt van ambtenaren, die de medische dossiers moeten beoordelen. We willen voor ons nieuwe onderzoek in contact komen met mensen die de nieuwe jeugdwet moeten uitvoeren. Bent u ambtenaar en heeft u te maken met privacy gevoelige medische gegevens van kinderen of jongeren in uw gemeente, vertel ons uw ervaring. Of mail naar demonitor@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek